SEGRE

ESNOTICIA

ERC desbancarà Perelló a Tàrrega després de prendre'ls Cervera JxCat

Dimiteix l’alcaldable republicà de la capital de l’Urgell i la número dos tindrà el vot socialista || Augé formalitza l’acord per governar la Paeria amb PSC i SiF

Membres de la candidatura d’ERC de Tàrrega celebrant els cinc regidors la nit electoral.

Membres de la candidatura d’ERC de Tàrrega celebrant els cinc regidors la nit electoral.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC desbancarà al govern de Tàrrega JxCat, després que aquesta última formació hagi relegat a l’oposició els republicans a Cervera. En tots dos casos, la llista més votada quedarà a l’oposició i la que governarà ho farà gràcies al suport del PSC, en contra de les consignes dels seus respectius partits.

A Tàrrega, l’alcaldable d’ERC, Òscar Amenós, va renunciar a la seua acta de regidor en la vigília del ple per constituir el nou ajuntament. Amenós va atribuir la decisió a “motius personals” i el rellevarà la número dos de la candidatura, Alba Pijuan, més procliu a pactar contra l’actual alcaldessa, Rosa Maria Perelló. Tanmateix, amb els cinc edils republicans i els tres de la CUP no n’hi ha prou davant dels set de JxCat: l’elecció requereix majoria absoluta amb almenys nou vots. Altrament, l’alcadia serà per a la candidatura més votada. El canvi de govern només és possible amb el vot d’ERC i CUP (que ja han pactat) i almenys un dels dos edils socialistes, que ahir a la nit van celebrar una assemblea per decidir el seu posicionament. Després de la sessió, fonts del partit van corroborar que “hi haurà canvi”.

A Cervera, JxCat va tancar l’acord de govern amb PSC i SiF, que els permetrà arrabassar l’alcaldia a ERC, la llista més votada a les eleccions. L’acord convertirà Ramon Augé en el pròxim alcalde de la capital de la Segarra. Aquest va explicar que “aquest pacte és el que millor ens encaixa per continuar el projecte dut a terme en els últims vuit anys pensant en el millor per a Cervera”.

Perelló deixarà de governar Tàrrega i la Diputació

La fins ara alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló (PDeCAT), afronta el pròxim mandat sense cap d’aquests dos càrrecs. El resultat de les eleccions municipals del 26 de maig passat ha donat la majoria de la nova Diputació a ERC, mentre que pactes postelectorals la desbancaran també com a batllessa a la capital de l’Urgell.

Membres de la candidatura d’ERC de Tàrrega celebrant els cinc regidors la nit electoral.

Membres de la candidatura d’ERC de Tàrrega celebrant els cinc regidors la nit electoral.SEGRE TÀRREGA

tracking