SEGRE

ESNOTICIA

PP i Ciutadans pacten una coalició a Madrid a l'espera del vot de Vox

Luis Martínez-Almeida.

Luis Martínez-Almeida.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PP i Cs van aconseguir ahir segellar un acord de governabilitat per a l’ajuntament de Madrid pel qual el candidat popular, José Luis Martínez-Almeida, serà l’alcalde de la capital, mentre que la vicealcaldessa serà Begoña Villacís. Tot això a l’espera de la decisió de Vox, els quatre edils dels quals són necessaris perquè aquest acord vegi la llum. Aquest pacte de govern arriba després dels desacords dels últims dies per les pressions de la formació taronja per voler situar Villacís a l’alcaldia. Fins i tot es va arribar a plantejar governar dos anys i que uns altres dos fossin liderats per Martínez-Almeida. Malgrat el pacte entre les dos formacions, encara serà necessari el suport de Vox perquè Manuela Carmena no repeteixi com a alcaldessa de la capital.

A més, el Partit Popular conservarà avui dissabte els seus principals bastions de la Comunitat de Madrid, que podrà retenir majoritàriament gràcies als pactes de govern, tot i que encara era ahir a l’aire el que succeirà amb Alcobendas i San Sebastián de los Reyes.

D’altra banda, Ciutadans analitzava ahir la possibilitat d’inclinar-se per governs amb socialistes o populars a les capitals extremenyes a l’assegurar que estaven obertes totes les possibilitats.

Luis Martínez-Almeida.

Luis Martínez-Almeida.PP

tracking