SEGRE

ESNOTICIA

El Comú “empenyerà” per a un canvi des del govern o l'oposició

Sergi Talamonte i Elena Ferré, després de ser nomenats regidors.

Sergi Talamonte i Elena Ferré, després de ser nomenats regidors.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú no va aclarir en el ple si formarà govern amb ERC i JxCat, però va deixar clar que “tant si estem al govern com si no, col·laborarem i empenyerem per fer possible un canvi honest i valent”. Així ho va indicar Elena Ferré, la número dos del Comú, durant la seua intervenció. Va incidir que “ens agrada el canvi honest que propugna ERC, i per això li oferim el nostre vot, un vot de confiança i col·laboració, però també d’exigència”. Va recalcar que “recollim el mandat de la ciutadania de fer un gir al funcionament i les polítiques de la Paeria”, i va considerar que “el PSC va tenir l’oportunitat de fer polítiques d’esquerres i de regeneració de la gestió pública, però va escollir els socis que va escollir”.

Ferré va apostar per un ajuntament “que substitueixi el clientelisme per la contractació pública i transparent, i un govern més atent als lobbys que a la ciutadania per un d’obert a la participació”. Va afegir que esperen “un govern que revisi els plans urbanístics per posar-los al servei d’una ciutat més saludable, cohesionada i innovadora, i que posi el consens de ciutat al davant d’interessos especulatius”.

Així mateix, va deixar clar que el Comú “no és un espai independentista”, però veu “inacceptable que hi hagi presos polítics o que es negui, ja no el dret a l’autodeterminació, sinó fins i tot la possibilitat de parlar d’això”. Per això, es va oferir com a “espai del sobiranisme múltiple” a l’entendre que “ens pot ajudar a trencar amb la política de blocs i la polarització”.

tracking