SEGRE

ESNOTICIA

Postius: “Ens tindrà al costat en aquesta etapa històrica”

Advoca perquè “els valors republicans impregnin tota l’acció de govern” || “La ciutat volia i vol un canvi”

El grup municipal de Junts per Catalunya Lleida.

El grup municipal de Junts per Catalunya Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ens tindrà al seu costat en aquesta nova etapa històrica. Lleida volia i vol un canvi en la manera de gestionar la Paeria i en el model de ciutat.” El candidat de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, va obrir ahir la seua intervenció en el ple adreçant aquestes paraules al nou alcalde, Miquel Pueyo, amb qui ja s’han compromès a formar govern, amb o sense el Comú. “Calia deixar enrere quaranta anys de governs socialistes i quatre del 155 local, que ens va avergonyir”, va subratllar, i va apuntar que a la nova corporació l’espera un “treball gegantí per fer que els valors republicans impregnin tota l’acció de govern per millorar la qualitat de vida dels veïns i contribuir decisivament a la construcció de la república seguint el mandat de l’1-O, un dia que ens va marcar a tots”.

“Mai més no volem un ajuntament que doni l’esquena als seus ciutadans i es mostri insensible al dolor i les ferides, amb un govern municipal [del PSC] que va deixar desemparada la ciutadania el dia del referèndum de l’1-O”, va incidir, i va remarcar la necessitat que la Paeria estigui al costat de la Generalitat, del Parlament i del “sentir majoritari”.

Defensa que “mai més no volem un ajuntament que doni l’esquena als seus ciutadans”

Postius va tenir un record per “als presos polítics, allunyats de la forma més cruel per haver complert el seu compromís electoral, i per als exiliats, amb el president Carles Puigdemont al capdavant, obligats a viure lluny de casa, en països estrangers, on són plenament lliures i ningú no els persegueix per cap delicte”. “A tots ells els diem que serem fidels al llegat de l’1-O i que treballarem per fer efectiu el dret d’autodeterminació que tenen tots els pobles del món com a dret inalienable, reconegut pels tractats internacionals”, va afirmar, i va acabar dient que “entre tots farem que la república comenci per Lleida, per construir la ciutat d’ideals que somiava Màrius Torres a La ciutat llunyana. on deia que la terra i el feixisme destruïa el que havia construït la república i avui estem aquí per reconstruir-ho”.

tracking