SEGRE

SEGURETAT VIÀRIA

Trànsit llança una campanya als països d'origen dels turistes per combatre la "sensació d'impunitat" davant les multes

L'estratègia conjunta amb els consolats s'ha ideat perquè una de cada quatre víctimes mortals és estrangera

Trànsit llança una campanya als països d'origen dels turistes per combatre la

Trànsit llança una campanya als països d'origen dels turistes per combatre la "sensació d'impunitat" davant les multesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de cada quatre víctimes mortals a les carreteres catalanes és una persona estrangera. Aquesta va ser la conclusió d'un estudi sobre accidentalitat i és el punt de partida d'una nova estratègia que començarà aquest estiu per conscienciar als estrangers que visiten Catalunya.

Els consolats que participen en la inciciativa, que han estat "molt receptius", segons ha explicat a l'ACN l'intendent Vicenç Gasulla, difondran els missatges de Trànsit en set idiomes a través de pàgines web, díptics o empreses de transport, entre d'altres.

El missatge és una crida a complir les normes de circulació, explica la presència policial i els radars que es trobaran i vol combatre la "sensació d'impunitat" davant les multes advertint-los que els agents els podran reclamar totes les sancions pendents i si no les paguen els podran immobilitzar el vehicle.

El sotscap de la Comissaria general de mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Vicenç Gasulla, ha explicat que l'estudi que ha motivat la iniciativa va analitzar la sinistralitat a les carreteres catalanes entre el 2016 i el 2018. L'informe també va mostrar que diverses nacionalitats concentraven altes quantitats de multes de la mateixa tipologia. Pel que fa a les nacionalitats amb més denúncies, destaquen les multes per velocitat a Alemanya, Andorra, França, Itàlia i el Regne Unit, mentre que al Marroc, Portugal i Romania despunten les que estan relacionades amb la documentació, normalment vinculada amb el tràfic de mercaderies.

"Vam pensar que d'alguna manera havíem d'intentar arribar a aquest col·lectiu perquè tinguin consciència de la realitat viària d'aquest país, de com està funcionant i quins són els riscos que pot tenir circular a les nostres carreteres", ha indicat Gasulla.

Arribar a la població estrangera amb els mitjans tradicionals utilitzats fins aquest moment no era fàcil perquè, a més, "no tots els estrangers segueixen els mateixos patrons". Per aquest motiu, per primera vegada van decidir convidar els consolats a una trobada per explicar-los de manera individualitzada les principals denúncies que rebien els seus ciutadans i així pensar una estratègia conjunta per conscienciar-los. "La receptivitat va ser immediata", ha indicat Gasulla.

tracking