SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Un any de presó per cremar sis contenidors en menys d'una hora a Lleida

Els incendis van ser provocats el desembre del 2015 a la Zona Alta de Lleida || El condemnat va admetre a la Guàrdia Urbana que els cremava “perquè el divertia”

Imatge d’arxiu de l’incendi de contenidors a la Zona Alta.

Imatge d’arxiu de l’incendi de contenidors a la Zona Alta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any de presó un piròman per incendiar sis contenidors en menys d’una hora a la Zona Alta de Lleida. El tribunal li imposa aquesta pena per un delicte continuat de danys, encara que queda reduïda a l’aplicar un atenuant d’eximent incomplet, ja que l’acusat està diagnosticat d’un trastorn mental i té dependència de l’alcohol. Segons la sentència, l’Audiència considera provat que el condemnat és el responsable de l’incendi de sis contenidors en una franja temporal de menys d’una hora. Els fets van passar entre les 5.55 hores i les 6.44 hores del 14 de desembre del 2015. En aquest espai de temps, l’acusat va cremar dos contenidors d’escombraries al carrer Maragall, que va acabar danyant també la part posterior d’un vehicle estacionat al costat d’aquests. Poc després, va cremar dos contenidors més a la cruïlla entre els carrers Maragall i Ciutat de Fraga i, a continuació, va calcinar uns cartrons a la porta d’una pastisseria de l’avinguda Alcalde Rovira Roure, cosa que va causar danys a la porta. Finalment, va cremar altres contenidors a l’encreuament dels carrers Prat de la Riba i Sant Martí.

L’Audiència confirma la sentència dictada en primera instància pel Jutjat Penal 2 de Lleida al basar-se en la declaració dels agents de la Guàrdia Urbana que van actuar en els incidents. Segons el seu testimoni, un testimoni va assenyalar l’acusat com a responsable dels incendis i aquest portava a sobre un encenedor en el moment de la detenció. Els urbans van declarar que, quan el van arrestar, li van preguntar per què cremava contenidors i que aquest els responia que “perquè el divertia”. Els agents també van assenyalar que el processat desprenia olor de fum. A més de l’any de presó, l’Audiència també confirma les indemnitzacions als afectats, amb una quantitat de més de 700 euros per a un, a falta de quantificar-ne una altra. La sentència pot recórrer-se.

Una trentena d’incendis de contenidors en només dos mesos

Una trentena de contenidors han cremat en només dos mesos a Lleida ciutat, sobretot als barris de Mariola, Ronda i Balàfia, encara que s’han registrat incidents d’aquest tipus a tota la capital del Segrià. Entre març i abril, els Bombers de la Generalitat han extingit uns trenta focs que han afectat contenidors de tot tipus. Els Mossos d’Esquadra ja van obrir una investigació el mes de març passat per investigar l’onada d’incendis de contenidors, ja que podria ser obra de les mateixes persones. El passat 24 de març es van registrar en una sola nit cinc incendis en contenidors al barri de la Mariola i l’Escorxador en tot just mitja hora. La ràpida actuació dels Bombers de la Generalitat ha evitat que la majoria hagués de ser reemplaçat pels danys causats.

tracking