SEGRE

Arxivada una denúncia d'abusos a l'Aula de Teatre de Lleida

Vista panoràmica de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista panoràmica de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha arxivat una denúncia contra dos professors de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida per suposats abusos sexuals a alumnes entre els anys 2002 i 2008.

El Ministeri Fiscal va rebre una denúncia per aquests fets i va obrir unes diligències d’investigació penal que ara ha arxivat perquè ha arribat a la conclusió que els fets denunciats, en el supòsit que s’haguessin produït, haurien prescrit.

L’Aula Municipal de Teatre ha emès un comunicat en el qual afirma que en tot moment ha col·laborat tot el que ha pogut per aclarir els fets i ha expressat tot el seu suport a les possibles víctimes. També ha destacat que de les investigacions practicades per la Fiscalia de Lleida es dedueix que els fets denunciats, en cas que es produïssin entre el 2002 i el 2008, no s’han repetit posteriorment. Fonts judicials van assenyalar ahir a aquest diari que el cas s’ha arxivat al prescriure la denúncia presentada.

Reunions

L’Aula també ha demanat que aquesta denúncia no afecti ni els alumnes ni els professors actuals i ha convocat dos reunions per informar dels fets demà i dimecres, segons va anunciar a través de les xarxes socials. Per la seua part, l’associació Dones en Escena ha emès un comunicat en el qual afirma que dóna tot el suport a les víctimes, demana que es respecti la seua intimitat per no agreujar el seu sofriment i destaca que “legalment la naturalesa” dels fets denunciats, encara que hagin prescrit, “és punible”. Així mateix, agraeix la resposta de l’Aula de Teatre i insta a protegir les víctimes i treballar per evitar que aquest tipus de situacions d’abusos a menors o majors d’edat es tornin a repetir en l’àmbit de la formació artística escènica. Diferents usuaris, així com entitats, van mostrar ahir el seu suport a les víctimes a través de missatges a les xarxes socials. També van lloar el treball de l’Aula de Teatre i el seu suport a les víctimes en aquest cas que ha transcendit en l’actualitat.

tracking