SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Pueyo veu la capacitat d'inversió de la Paeria molt limitada pel deute

Insisteix que encarregarà una auditoria

alt

Pueyo: “Seré l'alcalde de tots”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El flamant alcalde de Lleida, el republicà Miquel Pueyo, va insistir ahir a Catalunya Informació que la seua primera mesura serà encarregar una auditoria dels comptes municipals i va apuntar que l’elevat deute limita la capacitat d’inversió. “Veurem com es pot renegociar o fins i tot si podem arribar a dir que una part senzillament és indigna”, va indicar, i va advertir, a més a més, que “la magnitud del deute sumat a la magnitud de la despesa corrent és tan gran que si no revertim o millorem aquesta situació, la capacitat d’inversió a la Paeria queda extremament limitada”.

Pueyo no va participar ahir en actes públics de la ciutat, però sí que ho van fer alguns dels regidors d’ERC, com Jordina Freixanet a la festivitat del Corpus, a la qual també va assistir Joan Ramon Castro, de JxCat.

Setmana clau en les negociacions entre ERC, JxCat i el Comú per intentar formar govern

Ambdós partits ja han rubricat la voluntat de tancar un pacte de govern al qual esperen que s’afegeixi el Comú, que encara no s’ha decidit i que sotmetrà la proposta final a una assemblea. En tot cas, després que els tres grups acordessin investir Pueyo com a alcalde, avui comença el compte enrere en les negociacions per formar govern i per reorganitzar l’estructura municipal, a més de per tancar pactes programàtics.

Encara que indiquen que les cadires no són l’important, un dels punts clau serà determinar qui serà el/la primer/a tinent d’alcalde. Podria ser Freixenet, al ser la número dos d’ERC, el partit que va guanyar les eleccions, i per qüestions de paritat. Malgrat que també Toni Postius, de JxCat, podria entrar a la quiniela. Així mateix, caldrà establir quants tinents d’alcalde designaran en total i la cartera de cadascun dels regidors del govern.

La nova corporació, divendres al saló de plens.

La nova corporació, divendres al saló de plens.MAGDALENA ALTISENT

tracking