SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen 12 anys per a l'empresari carni que va matar el seu cunyat

Els familiars de la víctima sol·liciten aquesta condemna per a Josep Puig-Gros, que va confessar el crim || Compareixença demà perquè se li prorrogui la presó

Josep Puig-Gros va ingressar a la presó el 24 de juny del 2017 després de passar a disposició judicial.

Josep Puig-Gros va ingressar a la presó el 24 de juny del 2017 després de passar a disposició judicial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família d’Eduard Ardiaca Olalla, el veí de Lleida de 42 anys que va morir al ser tirotejat pel seu cunyat, l’empresari carni Josep Puig-Gros Batsi, el 19 de juny del 2017 (demà es compleixen dos anys), sol·licita per a l’acusat (que va confessar el crim, com va avançar SEGRE) una pena de dotze anys de presó per un delicte d’homicidi. La família de la víctima exerceix l’acusació particular i el judici, amb jurat popular, podria celebrar-se després de l’estiu.

Paral·lelament, està previst que demà tingui lloc una compareixença en la qual la Fiscalia i l’acusació demanaran que es prorrogui la presó provisional de Josep Puig-Gros perquè no sigui excarcerat, ja que dilluns vinent es compleixen dos anys del seu ingrés a la presó, el límit màxim que permet la llei si no hi ha pròrrogues.

Al febrer va comparèixer davant del jutge a petició pròpia per confessar que havia matat Eduard Ardiaca

Josep Puig-Gros Batsi va confessar el crim a mitjans de febrer en una compareixença a petició pròpia al jutjat que ha investigat el cas. Fins aleshores sempre havia negat ser l’autor del crim malgrat la multitud d’indicis que hi havia contra ell. L’empresari, veí de Benavent de Segrià, va declarar que va disparar al seu cunyat durant una discussió i que, posteriorment, va traslladar el cadàver fins a Barcelona. El crim es va produir el dilluns 19 de juny del 2017 a l’obrador que l’empresa familiar tenia a Torre-serona, on es van trobar casquets de bala.

Segons va assenyalar Puig-Gros, durant una discussió amb Ardiaca per temes econòmics van forcejar i va acabar disparant al seu cunyat. Posteriorment, va traslladar el cadàver utilitzant el cotxe de la víctima a Barcelona. Aquell mateix dilluns la dona d’Ardiaca, germana de l’acusat, va denunciar la desaparició. El cadàver no es va trobar fins al dia 23 dins del maleter del seu vehicle en un carrer de Sants. Els veïns van advertir els Mossos de la pudor que sortia d’un Volkswagen Golf.

Tanmateix, dos dies abans (el 21), la policia va citar l’empresari carni a la comissaria de Lleida, on el van arrestar com a principal sospitós de la desaparició, ja que encara es desconeixia el parador d’Ardiaca. Va dir que havia estat a Barcelona però va afegir que va ser per temes financers. També va anar al camp de tir per disparar, segons els Mossos d’Esquadra, per tenir una coartada.

tracking