SEGRE

Pueyo vol revisar el mapa educatiu de la ciutat per lluitar contra la segregació escolar

L'alcalde realitza la seua primera visita institucional a l'escola de Magraners, des d'on ha anunciat la intenció de crear un Consell de ciutat

Pueyo ha visitat l'escola Magraners de Lleida.

Pueyo vol revisar el mapa educatiu de la ciutat per lluitar contra la segregació escolarMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha escollit l'escola de Magraners per realitzar la seva primera visita institucional com a paer en cap. Durant l'acte, Pueyo ha remarcat que el govern de la Paeria vol incidir especialment en l’espai educatiu de la ciutat, tot i que les competències municipals en aquest camp són limitades: “Tenim problemes de segregació a Lleida en els àmbits de l’escola pública i concertada. No dic que ho resolguem en quatre dies però sí que volem obrir el meló de revisar el mapa educatiu de la ciutat”.

En aquest sentit, Pueyo ha informat que va tractar aquest tema el passat dissabte amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en el ple d'investidura, i ha afegit que la intenció és arribar a un pacte per l’educació a la ciutat, amb la participació dels diversos agents que hi intervenen.

L'alcalde ha visitat l’escola de Magraners acompanyat de la seva directora, Helena Aznar. El centre té un projecte educatiu singular, amb la música com a fil conductor. A partir del pròxim curs, funcionarà plenament com a institut escola, és a dir, que l’alumnat podrà realitzar l’ESO sense necessitat de canviar de centre, mesura que ajuda a prevenir l’abandonament escolar.

Creació d'un Consell de ciutat

Miquel Pueyo ha explicat que una de les propostes que estudia el Govern de la Paeria és la creació d'un Consell de ciutat, "una mena de gran assemblea oberta" integrada per agents de la ciutat dels àmbits social, sindical, econòmic, a més de polític.

Aquest òrgan es planteja com "un espai de diàleg per tractar temes sense la urgència ni la immediatesa que té el plenari municipal" com ara "l'equitat en el sistema educatiu, el canvi climàtic i on, per exemple, es puguin decidir les persones i els col·lectius que han de rebre les medalles honorífiques de la ciutat".

D’altra banda, l’alcalde ha manifestat que espera portar a l’aprovació del Ple el cartipàs municipal i l'organització del nou govern de la Paeria entre finals de juny o principis de juliol, una vegada consensuat amb JxCat-Lleida i el Comú i quan aquesta darrera formació hagi decidit si entra o no finalment al govern.

tracking