SEGRE

POLÍTICA PAERIA

Aquests són els reptes de Miquel Pueyo

Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i Comú volen, entre altres prioritats, fomentar l’esport de base, el femení i l’inclusiu i facilitar l’accés a equipaments municipals || Pueyo anuncia un pacte d’educació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups d’ERC, JxCat i el Comú continuen amb les reunions per consensuar línies programàtiques i ahir van acordar impulsar polítiques transversals de salut, dirigides especialment als col·lectius vulnerables. Per aconseguir-ho, preveuen fomentar l’esport escolar i de base, el femení i l’inclusiu, així com facilitar l’accés als equipaments municipals.

Així mateix, ERC advoca perquè Paeria, Diputació i Salut s’alineïn per lluitar contra l’obesitat infantil de forma integral, “apostant per la prevenció a les escoles i l’atenció primària, garantint espais per a la pràctica d’activitat física a tots els barris obrint patis escolars i ampliant l’oferta”. El sobrepès infantil a Lleida és el segon més alt de Catalunya, com va publicar ahir SEGRE. En relació amb l’àmbit de benestar social, es planteja “posar èmfasi en la defensa del feminisme i el col·lectiu LGBTIQ+, cooperació, solidaritat i joventut”. Així mateix, els tres grups volen augmentar els recursos dedicats a serveis socials i van acordar incrementar els pisos d’emergència “per lluitar contra els desnonaments”.

Al matí, l’alcalde, Miquel Pueyo va anunciar, durant la visita a l’institut escola Magraners, la voluntat de “contribuir a augmentar l’equitat” als centres. “Tenim problema de segregació a la pública i la concertada. Volem revisar el mapa escolar de la ciutat, i així ho vam parlar amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i arribar a un pacte per l’educació amb els agents” del sector, va afirmar, i va remarcar el “compromís amb l’educació per proporcionar als nens durant el període de 0 a 16 anys espais de la màxima equitat, que després la vida ja es fa més desigual i injusta”. A Lleida, un 40 per cent de les escoles públiques de la capital tenen almenys un 30 per cent d’estrangers a les aules. Respecte a la formació de govern, va dir que treballen perquè a finals de mes o principis de juliol puguin tenir l’organigrama configurat per elevar-lo al ple.

Va recordar que preveuen crear un consell de ciutat amb entitats, institucions, sindicats i col·lectius i on debatran sobre el sistema educatiu o el canvi climàtic, o decidir qui ha de rebre les medalles honorífiques de la ciutat. Quant al fet de penjar a la façana de l’ajuntament llaços grocs i una pancarta de suport a presos i exiliats, Miquel Pueyo va reiterar que elevaran la qüestió a un ple a una junta de govern “en un temps raonable” i va demanar “que se’ns deixi treballar”.

El Comú, al govern si no hi ha “bloquejos” des del sobiranisme El Comú va assegurar ahir que segueix treballant perquè “el marc programàtic compartit [amb ERC] tingui tota la concreció necessària per garantir el canvi que demana la ciutat, amb un pla de govern que marqui les prioritats polítiques i l’orientació general del mandat”. No obstant, va matisar que “només des de la concreció d’aquest programa de govern i de la voluntat de superar la política de blocs-bloquejos des del debat sobiranista, el Comú de Lleida podrà ratificar la seua disposició de ser a l’equip de govern que ens planteja Esquerra Republicana”. Va afegir que “hem identificat l’espai de coincidències amb Junts per Catalunya en la política municipal” i va incidir que volen un govern amb “una clara voluntat de posar la Paeria al servei i la cohesió social, la transició ecològica i econòmica, la gestió transparent i sense amiguisme, la fiscalitat justa i l’avanç en la democràcia participativa”.

La primera visita oficial de l’alcalde Miquel Pueyo, ahir a l’institut escola Magraners.

La primera visita oficial de l’alcalde Miquel Pueyo, ahir a l’institut escola Magraners.SALVADOR MIRET /ACN

tracking