SEGRE

SANITAT ACORDS

Lleida tindrà una plaça més de MIR de Psiquiatria i una altra de psicòleg

Gestió de Serveis Sanitaris i Sant Joan de Déu firmen un conveni de col·laboració || Les dos entitats tractaran i diagnosticaran conjuntament malalties mentals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regió sanitària de Lleida comptarà amb una plaça més de Metge Intern Resident (MIR) de Psiquiatria en els propers dos anys i una altra de psicòleg per al 2020. Aquest augment de plantilla és una de les condicions que contempla el conveni que van firmar ahir l’empresa pública de Gestió de Serveis Santiaris (GSS), adscrita a l’Institut Català de la Salut, i el Sant Joan de Déu de les Terres de Lleida per treballar i col·laborar en l’àmbit de la salut mental i la discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera, Lleida passarà de tenir tres MIR de Psiquiatria a quatre, mentre que es doblaria el nombre de psicòlegs que hi ha a la regió, ja que actualment només n’hi ha un. A més d’aquesta ampliació de personal, el conveni també permetrà “portar a terme sessions clíniques i comissions conjuntes entre els professionals de GSS i Sant Joan de Déu per tractar el pacient unificant diagnòstics i gestionant més eficaçment els recursos. Això acaba beneficiant el malalt, ja que pretén posar-lo al centre del sistema perquè tots els professionals treballem junts, independentment de quina entitat siguin”, assenyala el director i metge del Sant Joan de Déu, Josep Pifarré.

Per la seua part, el president del consell d’administració de GSS, Joan Ramon Saura, va assenyalar que aquest conveni és d’un any, però prorrogable. “És el punt de partida per tractar més temes de manera conjunta, especialment pel que fa a aspectes de salut” i que un dels objectius del conveni serà “que la malaltia mental tingui, a banda de l’àmbit mèdic, un àmbit social que ajudi a la integració del pacient”.

Per la seua part, el Superior Provincial de la província d’Aragó de Sant Joan de Déu, José Luis Fonseca, va recordar que fa cinquanta anys que atenen casos de malalties mentals a Almacelles i que amb aquest acord “guanyarem capacitat d’atenció i de recursos i podrem treballar en altres camps com tractar persones immigrants o sense llar”, va acabar.

Els responsables de GSS i Sant Joan de Déu, ahir durant la firma del conveni de col·laboració.

Els responsables de GSS i Sant Joan de Déu, ahir durant la firma del conveni de col·laboració.MAITE MONNÉ

tracking