SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTES

Centres oberts als veïns

L’institut Josep Lladonosa i el col·legi de Soses, els dos únics de Lleida en un pla pilot d’obertura a l’entorn || Hi participen trenta de tot Catalunya

La fira a l’aire lliure organitzada divendres passat pel col·legi de Soses.

La fira a l’aire lliure organitzada divendres passat pel col·legi de Soses.ESCOLA JAUME MIRET DE SOSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Josep Lladonosa del barri de Pardinyes de Lleida i l’escola Jaume Miret de Soses són els dos únics centres lleidatans que han estat seleccionats en un projecte en què participen trenta de tot Catalunya i que té com a objectiu treballar de forma coordinada amb l’entorn, ja sigui un municipi o un barri. Es diu Crida centres educatius 360, i l’impulsa la Fundació Bofill en col·laboració amb la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona. Entre altres punts, vol integrar les activitats extraescolars a les lectives, vincular-les a la realitat del barri o la localitat i que siguin accessibles a tothom.

“La idea és que el nostre institut sigui un lloc obert, que aculli més activitats a la tarda i els caps de setmana i organitzar més actes conjunts amb entitats”, va explicar el director del Lladonosa, Santi Pubill. En aquest sentit, va detallar que el projecte parteix de la base d’iniciatives que ja fa temps que estan desenvolupant i que ara volen potenciar.

Una d’aquestes és la col·laboració amb Agipa, una associació formada en bona mesura per exalumnes del centre que organitza actes lúdics i culturals per a nens i joves, gran part dels quals se celebren a l’institut. D’altres són les activitats de l’associació esportiva del centre i els convenis vigents amb l’Organització de Veïns de Pardinyes.

La directora del col·legi Jaume Miret de Soses, Mercè Roca, va explicar que com que “els estudis revelen que és tan important el que es fa a l’escola com el que es fa a fora, donem gran importància a sortir a fora per aprendre”. En aquest sentit, va explicar que el projecte es basa en el jaciment del poblat iber del Gebut, ubicat al municipi, a partir de la col·laboració amb la Universitat de Lleida i el Museu de Lleida. “A més del que fem a l’escola, les famílies hi participen activament i treballem conjuntament amb l’ajuntament”, va destacar Roca, que va indicar que aquesta iniciativa també ajuda l’“enriquiment cultural de tota la gent del poble”.

Precisament, el col·legi va organitzar divendres de la setmana passada una fira a l’aire lliure amb parades que il·lustraven el seu treball sobre el patrimoni del Gebut i, a partir d’aquest, sobre les diferents cultures dels alumnes del centre.

tracking