SEGRE

LLEIDA

Promotors i API alerten de diversos projectes de pisos bloquejats a Lleida

A l’espera de saber si els han d’adaptar íntegrament a l’anterior o al nou POUM || Reclamen celeritat en aquests tràmits als partits que formin el nou govern

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal regula el creixement de Lleida en els propers quinze anys.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal regula el creixement de Lleida en els propers quinze anys.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors i els agents de la propietat immobiliària alerten que diversos projectes d’edificis d’habitatges a la capital esperen “bloquejats” que es concreti el futur del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), elaborat per l’anterior govern socialista i ja qüestionat aleshores per Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i el Comú. Abans de conèixer l’acord de revisar el nou POUM al qual van arribar ahir els tres partits, els dos col·lectius van demanar celeritat als partits que formin el govern de la Paeria, ja que ara hi ha una duplicitat de plans, amb l’anterior encara en vigor i el nou només aprovat inicialment.

La presidenta de l’Associació de Promotors de Lleida, Pilar Pallàs, va indicar que “hi ha diverses promocions afectades”. “Hi ha projectes a l’espera perquè l’actual pla permet més edificabilitat i el nou és més restrictiu en algunes zones del centre, on es poden construir tres plantes en comptes de quatre. Així, estem esperant a veure si podem recuperar les quatre o ens quedem amb tres”, va argumentar. Pallás va precisar que sí que “es poden presentar [projectes] i, si compleixen la normativa més restrictiva, els aprovaran, però no s’hi presenten per la indefinició. Volem que hi hagi una sola normativa per complir”, va subratllar, i va incidir que “el pitjor és aquest temps de transició”.

Per la seua banda, el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Lleida, Josep Maria Esteve, va reclamar als que conformin finalment el govern municipal “que des del primer moment” es dediquin a aquesta qüestió i agilitzin els tràmits sobre el POUM, perquè els promotors puguin tirar endavant els projectes que actualment es troben bloquejats.

En aquest sentit, el sector de la construcció viu en l’actualitat un tímid repunt a la ciutat de Lleida, amb diverses promocions en marxa als barris de Balàfia, Cappont, Pardinyes i Copa d’Or, a banda de la zona d’expansió de Ciutat Jardí, que sempre ha mantingut cert dinamisme.

tracking