SEGRE

ERC, JxCat i el Comú proposen rebaixar un 4% el sou dels càrrecs de la Paeria

Preveuen el ple del cartipàs per a finals de la setmana vinent o la primera de juliol

Els tres grups estan ultimant una proposta d'acció de govern, que hauran de validar la setmana vinent els òrgans de decisió i les assemblees locals

ERC, JxCat i el Comú proposen rebaixar un 4% el sou dels càrrecs de la PaeriaERC Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip negociador d’Esquerra Republicana de Catalunya s’ha reunit aquest divendres amb representants de Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida per començar a redactar un document unitari de proposta d'acció de govern amb els acords que han anat consensuant durant la setmana. El document es presentarà als òrgans de decisió de cada grup polític per validar-lo, si s’escau. En el cas d’ERC, l’assemblea local que es farà dimarts al vespre tindrà l’última paraula, segons ha informat el grup municipal aquest divendres.

La regidora d’ERC Jordina Freixanet ha destacat l’intens treball dels últims dies per definir l’acció de govern i ha assegurat que el resultat és molt satisfactori. Ha explicat que ha estat una setmana d’intenses negociacions per "treballar molt a fons la coincidència programàtica dels tres grups", dividit en cinc àrees, per intentar concloure un document escrit a tres, "on trobem el màxim de consens possible i on treballem les bases d’un programa d’actuació municipal per als propers quatre anys" a l’Ajuntament de Lleida.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, Freixanet ha explicat que hi ha hagut un acord gairebé unànime de fer una proposta de rebaixa d’un 4% de les retribucions als càrrecs electes i directius: “Creiem que l’ajuntament està clarament endeutat, hem de ser curosos i ser exemplars en la contenció de la despesa i aquesta mesura que pot semblar insignificant suposa un estalvi de 100.000 euros, amb els quals es poden fer moltes coses.” Així, afirma que “els servidors públics estan al servei de la ciutadania i cal estar amatents a la realitat social.”

En aquesta última fase de negociació, els tres grups definiran l’estructura del govern, el repartiment de responsabilitats i l’organització municipal. S’espera que el ple del cartipàs es podrà celebrar a finals de la setmana vinent o la primera setmana de juliol.

tracking