SEGRE

INSTITUCIONS EMPRESES

Jaume Saltó, elegit president de la Cambra de Lleida quasi per unanimitat

Jaume Saltó va ser elegit ahir nou president de la Cambra de Comerç de Lleida amb el vot a favor de 33 dels 35 membres del ple. Els altres dos ho van fer en blanc. Va afirmar que la institució no farà política, desmarcant-se de la de Barcelona, va exigir millorar les infraestructures i va apostar per liderar la formació empresarial i per generar talent.

442377_1.jpg

442377_1.jpgMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Pimec, Jaume Saltó, va ser elegit ahir gairebé per unanimitat nou president de la Cambra de Comerç de Lleida amb 33 dels 35 vots emesos pels nous membres del ple, constituït prèviament. El comitè executiu va rebre també gairebé el mateix suport. Manel Llaràs serà el vicepresident primer; Estanislau Grau, el segon, i Josep Maria Rusiñol, el tercer. La resta de membres són Josep Ignasi Martí, Jordi Azlor, Marc Ceron, Jordi Pifarré, Berenguer Pla, Antoni Postius, Pompili Roiger i Borja Solans. Saltó relleva a la presidència Joan Simó, que s’hi ha estat 28 anys.

Durant el seu discurs, va exigir millorar les infraestructures de Lleida, com l’A-2 (vol proposar a la Generalitat una prova pilot perquè tingui cobertura 5G per al vehicle autònom), l’N-240, les autovies cap a Vielha i Osca i impulsar una xarxa ferroviària de rodalies i millorar la línia de Manresa. “Són clau per promoure la connectivitat, així com evitar la despoblació del Pirineu fent arribar la fibra òptica a tots els punts”, va afirmar, i va assenyalar que “Catalunya no acaba al Bruc”, per la qual cosa va advocar per “lluitar contra el centralisme de Barcelona”.

Va destacar que les empreses tenen problemes per trobar personal qualificat. Va anunciar “una enquesta per conèixer quina formació fa falta” i va apostar per “liderar la formació empresarial no reglada i la generació de talent”.

D’altra banda, es va desmarcar de la línia independentista de la Cambra de Barcelona i va dir que “aquesta institució no va de política. Nosaltres defensarem interessos empresarials i no els polítics”. A més, va anunciar la creació de quatre comissions, la de formació, de transformació digital, la logística i la de sostenibilitat, “amb les quals vull involucrar tots els membres de la Cambra”.

Saltó també va advertir que “les Cambres no tenen assegurades la supervivència per la falta de finançament”. En aquest sentit, la secretària general de la conselleria d’Empresa, Marta Felip, va explicar que “fa falta una llei de Cambres que defineixi el seu finançament i és un repte de la consellera, Àngels Chacón, que el mes de juliol es reunirà amb tots els presidents de les Cambres catalanes per començar a treballar-la”.

Així mateix, Saltó va dir que de moment compatibilitzarà el nou càrrec amb el de president de la Pimec i va afirmar que “potser” han empitjorat les relacions amb la Coell i Fecom arran de les friccions en el procés electoral. Els seus presidents, Josep Maria Gardeñes i Maria Rosa Eritja, no van assistir ahir a l’acte.

La de Tàrrega vol “retenir el talent jove”

Els representants de les 2.500 empreses de la Cambra de Comerç de Tàrrega van donar ahir suport unànime a Carles Giribet com a nou president, que relleva al càrrec Delfí Robinat. És l’última de les tretze Cambres de Catalunya que culmina el procés de renovació i l’única en què hi ha hagut un vot unànime de tots els membres del ple, quinze. La resta de membres de l’executiva seran Jordi Seguí, Jordi Castro, Montse Trepat i Ramon Roca. Durant el seu parlament, Carles Giribet va prioritzar apostar pels joves. “Cal retenir el talent jove perquè ells són el futur”, va manifestar. En aquest sentit, va destacar la necessitat de generar projectes tant per afavorir els emprenedors com per crear una borsa de treball amb la participació de totes les empreses de la Cambra.

Giribet va ser presentat pel seu predecessor i mentor Delfí Robinat, que va demanar que la institució “defensi els interessos generals del comerç i la indústria i que no faci política”. Robinat també va destacar que la Cambra de Tàrrega “és la més petita de Catalunya i també la més pròxima a les empreses i els autònoms”.

Robinat va fer un balanç “molt positiu” dels seus nou anys al capdavant de l’entitat “defensant els interessos generals del comerç i la indústria” i els va qualificar com una “experiència irrepetible”. Tant Giribet com Robinat van tenir paraules de record per a l’empresari Santi Llusera, que va morir en un accident de trànsit a començaments del mes de juny a Àger i que formava part del ple de la Cambra de Tàrrega.

Giribet també va recordar Ramón Pont, del Grup Borges, que va morir als 82 anys el passat 14 de juny.

tracking