SEGRE

EQUIPAMENTS DEGRADACIÓ

Les antigues instal·lacions de Hill de Gardeny estan abandonades, plenes de deixalles i destrossades

Les antigues instal·lacions de Hill de Gardeny estan abandonades, plenes de deixalles i destrossades || Aquest és el primer estiu sense lleure nocturn al turó en els últims quatre anys

Brossa i males herbes ‘colonitzen’ l’antiga Hill.

Brossa i males herbes ‘colonitzen’ l’antiga Hill.ALBERT GÒDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de Gardeny que van acollir fins a l’estiu passat la discoteca Hill estan abandonades, destrossades i saquejades. Desenes de botelles de plàstic (i alguna de vidre) i altres deixalles s’acumulen a terra (fins i tot hi ha un matalàs i sabates), les teles decoratives estan estripades i pengen de qualsevol manera, la que va ser la zona vip està desgavellada, hi ha mobles de terrassa destrossats, fustes soltes, una sostrada de palla està despresa i fins i tot creixen males herbes al paviment en algunes zones, com darrere de les barres. També està en plena decadència l’interior de l’edifici que va ser la discoteca d’hivern Excess (vegeu el desglossament).

L’empresa Ágora del Este va guanyar el 2015 el concurs per obrir la discoteca d’estiu Gardeny, que llavors va batejar com a The Hill Summer Nights, encara que finalment no va poder obrir fins al 2016 per qüestions administratives. Aquest estiu no hi ha espai de lleure nocturn al turó després que la Paeria recindís el contracte a Hill per impagament d’un deute de més d’un milió d’euros i al gener oficialitzés el tancament. El recinte acollia un equipament de lleure nocturn des del 2002 (excepte el 2015). L’anterior govern municipal va descartar de moment convocar un nou concurs i ara, amb el canvi de color polític del consistori després de les eleccions, cal veure el futur de Gardeny com a espai per acollir una macrodiscoteca d’estiu.

L’empresa que va guanyar la concessió espera la resolució de dos recursos judicials

Paral·lelament, Ágora del Este espera la resolució de dos recursos judicials. D’una banda, va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la sentència del jutge contenciós que va rebutjar l’anul·lació del cànon del 2015 i ampliar un any la vigència de la concessió perquè no va poder obrir aquell estiu per problemes en la tramitació. D’altra banda, ha presentat un recurs davant del jutjat contenciós contra la rescissió del contracte per part de la Paeria.

L’edifici que havia de ser un centre cultural, també degradat L’edifici de Gardeny que va ser durant un temps va ser la discoteca d’hivern Excess es troba també molt degradat. Abans de les eleccions municipals del 2015, el llavors alcalde, Àngel Ros, va projectar destinar aquest equipament, una vegada va deixar de funcionar com a discoteca, a un centre de creació teatral que s’havia de denominar El Polvorí, però l’actuació va quedar paralitzada per falta de pressupost. El seu successor al capdavant de l’alcaldia, Fèlix Larrosa, va reprendre la idea d’aprofitar l’edifici per a un espai de creació i va anunciar que havien començat a treballar amb companyies artístiques en aquest sentit. Va considerar que es podria convertir en un dels elements de dinamització, producció i creativitat al voltant de la cultura de Lleida.

tracking