SEGRE

POLÍTICA CARTIPÀS

La Paeria tindrà 18 edils a plena dedicació i 25 càrrecs de confiança

Sis en el gabinet d’alcaldia, 4 directius, 3 directors d’equipaments i 12 assessors de grups || Obre la porta que l’oposició assisteixi a la junta de govern

El ple d’investidura de l’alcalde Miquel Pueyo.

El ple d’investidura de l’alcalde Miquel Pueyo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Paeria, liderada pel republicà Miquel Pueyo i a l’espera que el Comú decideixi avui en assemblea si entra en un govern també amb JxCat, mantindrà el mateix nombre de càrrecs de confiança que hi havia en l’anterior: vint-i-cinc. A banda dels dotze assessors corresponents als sis grups municipals, el gabinet d’alcaldia estarà formats per sis persones (un cap de gabinet, dos assessors tècnics especials i tres assessors tècnics especials de coordinació) i la resta, també pendents de designar, seran un coordinador general i econòmic, un altre de comunicació, un altre d’innovació, participació i funció pública, un coordinador tècnic i els tres directors de l’Auditori, Teatre de l’Escorxador i Museu Morera, ja ratificats. Així mateix, ERC tindrà sis edils amb dedicació exclusiva, cinc JxCat, quatre el PSC, un el Comú, un Cs i un el PP, i hi haurà set tinents d’alcalde.

El cartipàs també determina que a la junta de govern local, quan hagi d’analitzar expedients per delegació del ple, la presidència convidarà a participar-hi, amb veu però sense vot, un regidor per grup, també de l’oposició.

Hi haurà set comissions informatives i quatre comissions especials: de l’Horta, de l’1-O, de transparència i especial de comptes. El consell de ciutat, el màxim òrgan consultiu i de participació de la Paeria, es reunirà dos vegades a l’any i estarà format per setanta membres, entre ells vint representants d’entitats i vint ciutadans.

Quant a la distribució del govern, preveu Pueyo també com a regidor de Seguretat i Convivència, i regidories de govern obert i qualitat democràtica i institucional (Jordina Freixanet); participació i lluita contra la corrupció (Elena Ferré); Urbanisme (Toni Postius); mobilitat, vialitat, trànsit i Horta (Joan Ramon Castro); habitatge i transició energètica (Sergi Talamonte); drets socials (Regina Cairol); salut i economia (Montse Pifarré); esports i activitat física (Sergio González); cultura i model de ciutat (Jaume Rutllant); joventut, festes i tradicions (Ignasi Amor); educació, drets i feminisme (Sandra Castro); promoció econòmica i turisme (Paco Cerdà); ocupació i responsabilitat social (Anna Campos); i comerç i consum (Marta Gispert).

D’altra banda, els set tinents d’alcalde seran, per aquest ordre, Postius, Freixanet, Talamonte, Rutllant, Campos, Pifarré i Cerdà.

tracking