SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Presó al posar telèfons a nom de la seua exnora per trucar al tarot

L’Audiència condemna una dona a un any i nou mesos de presó per l’estafa

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i nou mesos de presó una dona per haver contractat fraudulentament tres línies telefòniques a nom de la seua exnora per fer nombroses trucades a tarotistes i a Veneçuela generant un deute a la víctima de 1.596,24 euros. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal 2 de Lleida i desestima el recurs presentat per l’acusada, que al·legava vulneració del dret de presumpció d’innocència i falta de proves. Tanmateix, la Sala considera que hi ha prou proves “per acreditar sense cap mena de dubte que va cometre els fets, constitutius d’un delicte continuat d’estafa”. La sentència ja és ferma i no es pot recórrer. La denunciant va estar representada per l’advocada Griselda Sisó, del Despatx Jurídic Sisó.

L’estafa es va prolongar durant vuit mesos i es considera provat que el setembre del 2012 l’acusada va contractar de manera fraudulenta tres línies telefòniques, dos de mòbil i una altra de fixa amb ADSL, facilitant sense el seu consentiment les dades de l’exnora. D’aquesta forma, entre l’octubre del 2012 i el maig del 2013 l’acusada va efectuar nombroses trucades des dels tres números a Veneçuela, lloc d’on és originària i on té família, i a les línies del tarot. La facturació d’aquestes tres línies durant aquests mesos va ascendir a 1.596,24 euros, que l’acusada no va abonar a les companyies, ja que les línies anaven a nom de la seua exnora. La condemnada va instal·lar el telèfon fix i ADSL al seu habitatge i també va facilitar la seua adreça per rebre les factures, per la qual cosa la denunciant no va tenir constància de l’existència dels deutes que s’estaven generant. Se’n va adonar el dia que li van denegar un préstec perquè constava com a morosa al registre d’Asnef (vegeu el desglossament). La Fiscalia va sol·licitar durant el judici una condemna de dos anys de presó mentre que l’acusació particular va elevar la petició a dos anys i vuit mesos. La defensa va demanar l’absolució.

La víctima ho va descobrir quan li van denegar un crèdit per morosa La denunciant va explicar al judici que no sabia l’existència de tres línies contractades a nom seu fins que li va ser denegat un crèdit per aparèixer a la llista de morosos d’Asnef com a conseqüència de l’impagament de les factures dels serveis. Apareixia ella com a titular, el DNI també era el seu però l’adreça dels contractes era de la condemnada, com va quedar acreditat a la vista oral. A més, una de les proves que demostren l’autoria del delicte per part de l’acusada són els enregistraments de les companyies durant la contractació. En una de les gravacions, la persona que va contractar el servei facilitava com a telèfon de contacte el que l’acusada tenia en aquell moment i que, posteriorment, també va donar en la declaració policial, la qual cosa ha estat prova clau per a una resolució condemnatòria.

tracking