SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Acusen dos menors de la crema de 32 contenidors per Sant Joan a Lleida

La Guàrdia Urbana va detenir els dos adolescents a Cappont per un delicte de danys || Afectació en fanals, senyals de circulació, arbres, un turisme i diverses façanes

Contenidors calcinats a la plaça del Dipòsit, on es va iniciar l’acte vandàlic.

Contenidors calcinats a la plaça del Dipòsit, on es va iniciar l’acte vandàlic.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana acusa els dos adolescents detinguts durant la revetlla de Sant Joan de cremar 32 contenidors i causar danys a quatre fanals, dos senyals de circulació, cinc arbres i un turisme. També consten tres denúncies per danys en façanes i balcons ocasionats per aquests incendis. Els arrestats són dos veïns de Lleida de 17 anys i se’ls investiga per un delicte de danys.

Els fets van tenir lloc durant la revetlla després que la Guàrdia Urbana rebés nombroses trucades de la crema de contenidors. La policia va desplegar un dispositiu que es va iniciar al Barri Antic. Poc després, van ser alertats de nous casos a la plaça Espanya, on cremava un contenidor, i a Jaume II i l’avinguda Barcelona, a Cappont, on dos contenidors començaven a fumejar.

Els agents van observar a la zona dos joves que marxaven de la zona caminant i van veure com, a l’atansar-s’hi, un d’ells va tirar un encenedor a terra. L’altre menor també portava un encenedor.

Després d’identificar-los, van negar haver-ne sigut els autors, encara que van explicar els carrers pels quals havien passat i coincidien amb els llocs on s’havien registrat els incendis.

Alhora, la descripció dels autors que van facilitar diversos testimonis coincidia amb les característiques dels dos joves arrestats.

La Urbana va comprovar que hi havia un total de 32 contenidors afectats (27 de calcinats del tot i cinc amb danys), a banda de desperfectes per les flames a quatre fanals, dos senyals de circulació, cinc arbres i un turisme, estacionat a l’avinguda de Joana Raspall. També consten tres denúncies per danys en façanes i balcons ocasionats per aquests incendis.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va anunciar dilluns les detencions a Twitter amb el missatge: “La Guàrdia Urbana ja ha realitzat detencions, en relació amb l’incendi intencionat de contenidors. Entre tots i totes, hem de frenar les conductes incíviques que ens posen en perill i ens costen diners.”

Des del mes de març s’han registrat més de setanta focs de contenidors, la majoria a Mariola, Ronda i Balàfia.

tracking