SEGRE

Queixes de veïns de l'Horta de Lleida per controls de la Guàrdia Civil

Veïns afirmen que són “injustificats”

Vista panoràmica d'una part de l'Horta de Lleida.

L'Horta de Lleida. Males connexions viàries i de 2.0Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de les partides de la Caparrella, Camí de la Mariola, Vallcalent i Montserrat de l’Horta, entre d’altres, porten un mes trobant-se amb controls exhaustius de la Guàrdia Civil, un fet que afirmen que no havia succeït mai. “Els agents paren tant turismes com tractors i sol·liciten tota la documentació i inspeccionen el vehicle”, va explicar la presidenta veïnal del Camí de la Mariola, Marina Pifarré, que va assenyalar que “es col·loquen als Tres Pontets, al camí d’entrada de la Caparrella des de l’N-II, a la parròquia de Montserrat i al Pla de Gualda”. Va dir que van preguntar als Mossos d’Esquadra si havien establert una vigilància conjunta, “però ens van contestar que no en sabien res, d’això”.

Tant Pifarré com el president veïnal de Vallcalent, Francesc Montardit, van afirmar que els veïns “estan nerviosos i alarmats, perquè la Guàrdia Civil mai havia vingut a fer controls d’aquest tipus”, com sí que és habitual que faci el Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil).

Montardit va explicar que “ens va trucar el subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, per explicar que la Guàrdia Civil faria vigilància de naturalesa ambiental per l’Horta. Tanmateix, el tipus de controls tan exhaustius que fan als veïns, preguntant-los d’on vénen i on es dirigeixen, no tenen res a veure amb la vigilància ambiental i no és una cosa normal”, i va afegir que “quan els preguntem per què estan per aquí ens diuen que només compleixen ordres”.

Davant d’aquesta situació, va afirmar que “la Comissió de l’Horta de la Federació de Veïns ha sol·licitat formalment entrevistar-se amb Crespín per tenir més informació sobre el tema”.

Per la seua part, Crespín va explicar que “a l’última junta de seguretat local, davant de les queixes habituals d’inseguretat a l’Horta, es va acordar que cada cos policial augmentaria la seua presència en l’exercici de les seues competències”, que en el cas de la Guàrdia Civil són de medi ambient i naturalesa.

tracking