SEGRE

UNIVERSITAT CONSELL DE GOVERN

La UdL expedienta dos docents per comentaris sexistes o xenòfobs

Anunci del rector, que els estudiants aplaudeixen || La biblioteca del campus de Cappont es dirà Jaume Porta i l’aula magna de Medicina, Joan Viñas

Imatge d’arxiu de l’edifici del Rectorat de la UdL.

Imatge d’arxiu de l’edifici del Rectorat de la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha obert sengles expedients disciplinaris a dos professors arran de les denúncies d’alguns estudiants per actituds o comentaris sexistes i discriminatoris. Així ho va informar el rector, Jaume Puy, en el consell de govern celebrat ahir. En concret, els expedients iniciats corresponen a un docent del doble grau de Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica del campus d’Igualada per queixes per escrit d’alumnes per haver efectuat comentaris sexistes i a un professor d’Història de l’Art de la facultat de Lletres per comentaris denigrants a classe sobre els discapacitats, a banda d’altres de masclistes i xenòfobs.

Sobre aquest últim cas, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) ja va demanar a la UdL que prengués les mesures necessàries per depurar les responsabilitats i no descarta emprendre accions legals, com va publicar aquest diari.

El Consell de l’Estudiantat demana protocols perquè aquestes situacions no es prolonguin sense resposta

El Consell de l’Estudiantat va felicitar l’equip rectoral per la seua “valentia per afrontar amb serenitat aquestes situacions problemàtiques”. Va advocar també per establir protocols perquè “en casos de queixes per qualsevol motiu les actuacions no es prolonguin gaire temps sense donar resposta als estudiants”.

D’altra banda, el rector va anunciar en el consell que la biblioteca del campus de Cappont portarà el nom de l’exrector Jaume Porta, ja que va ser ideada i construïda durant el seu mandat, mentre que l’aula magna de Medicina es denominarà Joan Viñas, exdegà d’aquesta facultat i exrector.

Es tracta d’un reconeixement a la trajectòria acadèmica i de servei a la UdL dels seus dos primers rectors de l’etapa contemporània. Així mateix, avui està previst entregar a Roberto Fernández, exrector i president de la Conderencia de Rectors d’Universitats Espanyoles, la medalla de l’Estudi General de la UdL. A més, el consell va donar llum verda als premis extraordinaris de grau i màster del curs 2017-2018. En total, es distingeixen 25 graduats (16 dones i 9 homes) i 35 màsters (22 i 13).

Reclamen contractes de quatre anys per acabar les tesis

El col·lectiu Doctorands en Lluita va elogiar ahir que la UdL pagui al personal contractat predoctoral l’augment retributiu previst al decret que va aprovar l’estatut del personal investigador predoctoral en formació, com va avançar ahir aquest diari. No obstant, en el consell de govern el col·lectiu va llegir un manifest en el qual reclama que prolongui de tres a quatre anys el contracte per poder acabar les tesis. Una portaveu va indicar que a l’Autònoma de Barcelona ja ho ha fet, per la qual cosa “estableix precedent”, però el rector, Jaume Puy, es va reafirmar a esperar que la Generalitat s’hi pronunciï i prengui una decisió per al conjunt de les universitats.

tracking