SEGRE

EDUCACIÓ PARLAMENT

Llum verda a integrar centres privats o locals a la xarxa pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va aprovar ahir per unanimitat el decret llei per procedir a la integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat. El decret llei, que va presentar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va prosperar després que cap grup hagi volgut tramitar-lo com a projecte de llei.

El text regula el procediment d’integració de centres educatius d’altres titularitats, com és el cas dels centres de titularitat privada o d’ens locals, a la xarxa de centres públics de la Generalitat.

El decret es dirigeix als centres d’ensenyament no universitari i s’aplicarà en funció de les necessitats d’escolarització, a sol·licitud del centre, i de mutu acord entre el centre i la conselleria.

El text també estableix que el personal procedent d’aquests centres pugui mantenir el seu vincle i les condicions de treball una vegada aquest s’hagi integrat a la xarxa pública.

D’altra banda, la Cambra va aprovar seguir la tramitació de la proposició de llei de gratuïtat dels llibres de text i el material curricular, impulsada per Ciutadans fa dos anys i mig.

La proposta vol garantir la gratuïtat dels llibres de text als centres de Primària i Secundària, dels programes de formació i inserció, i centres d’educació especial públics.

tracking