SEGRE

UNIVERSITAT PROVES D?ACCÉS

Un alumne de Cervera, la millor nota de selectivitat de Catalunya amb un 9,9

Un estudiant de l’institut Antoni Torroja de Cervera, Eduard Garrabou, ha aconseguit la millor nota de Catalunya de la fase específica de la selectivitat, amb un 9,9, i Arnau Noguera, el seu company de classe des que anaven a P-3, la segona més alta (un 9,8), la mateixa que un altre alumne de Sort que va estudiar al col·legi Episcopal de Lleida.

Un alumne de Cervera, la millor nota de selectivitat de Catalunya amb un 9,9

Un alumne de Cervera, la millor nota de selectivitat de Catalunya amb un 9,9XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha obtingut aquest any els millors resultats de la història en les proves d’accés a la universitat amb l’alumne amb la nota més alta de Catalunya, Eduard Garrabou Benet, de l’institut Antoni Torroja de Cervera, amb un 9,99 en la fase específica. A més, un altre estudiant del mateix institut, Arnau Noguera Segura, i un de Sort que va estudiar al col·legi Episcopal de Lleida, Max Gasia Tost, han aconseguit la segona millor nota, un 9,8. A més, es dóna la circumstància que Eduard Garrabou i Arnau Noguera van junts a classe des de P-3 al col·legi Jaume Balmes i després a l’institut Antoni Torroja i tots dos asseguren no haver competit mai. “Som amics i ens entenem molt bé”, indiquen. El director de l’institut, Ramon Pollina, afirma que són estudiants excel·lents amb una mitjana de Batxillerat de 9,9 i ahir fins i tot van haver de partir a parts iguals el premi al millor expedient que dóna cada any la Caixa Rural de Guissona. Per a Pollina, es tracta de dos estudiants “del renaixement que lideren tant els temes d’humanitats com les ciències i que han guanyat des de concursos de poesia fins a de matemàtiques”. Pollina va afegir que “l’èxit dels alumnes és pel seu esforç, el suport de les seues famílies, i perquè som un centre clàssic que no ens deixem influir per les modes en l’educació que de vegades són cortines de fum”.

La nota mitjana dels estudiants lleidatans a la selectivitat és d’un 6,637 (la tercera després de les de Girona i Barcelona), però tant la mitjana de l’expedient (7,56) com la d’accés a la universitat (7,18) són les més altes de Catalunya.

A Lleida han aprovat la selectivitat 1.702 alumnes. A tot Catalunya es van presentar 33.944 estudiants, dels quals 29.243 es van examinar de la fase general i han aprovat un 96,43% amb una mitjana de 6.617 i una mitjana d’accés d’1,093. Dels procedents de segon de Batxillerat, han aprovat un 97,36% amb una mitjana de la fase general de 6,63. I dels 4.701 estudiants que només es van examinar de la fase específica, han aprovat un 88,21% dels procedents de Batxillerat i un 70,74% dels de cicles formatius de grau superior.

Per assignatures, la nota mitjana més alta dins de les comunes incloses en la fase general és la d’alemany, amb un 7,84, i francès, amb un 7,75. En canvi, la d’anglès és la més baixa, amb un 6,43. El segueixen història (6,59), castellà (6,89) i català (6,85). Quant a les matèries de modalitat de la fase específica, la d’electrotècnia és l’única assignatura de la selectivitat catalana la nota mitjana de la qual és un suspens, amb un 4,85. Així mateix, la qualificació mitjana més alta d’aquesta fase és dibuix artístic, amb un 7,45, seguida de grec (7,3), cultura audiovisual (7,24) i economia de l’empresa (7,05).

Un alumne de Cervera, la millor nota de selectivitat de Catalunya amb un 9,9

Un alumne de Cervera, la millor nota de selectivitat de Catalunya amb un 9,9XAVIER SANTESMASSES

tracking