SEGRE

POLÍTICA LA NOVA CORPORACIÓ

La Paeria retarda els tràmits del projecte comercial de Torre Salses

La junta de govern acordarà dilluns ampliar quinze dies el termini per presentar al·legacions a la reparcel·lació i millora viària || Finalitzada dijous que ve

Vista de part dels terrenys de Torre Salses, amb Magraners al fons.

Vista de part dels terrenys de Torre Salses, amb Magraners al fons.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou govern tripartit de la Paeria iniciarà la seua etapa aplicant un dels punts del programa pactat: fer tot el que estigui a la seua mà per frenar el projecte de la zona comercial de Torre Salses. D’aquesta manera, l’ordre del dia de la primera junta de govern local del nou mandat, que se celebrarà dilluns a la tarda, hores després del ple que aprovarà el nou cartipàs, inclou prorrogar el termini d’exposició pública tant de la modificació del projecte de reparcel·lació d’aquest sector (el SUR 42) com del projecte d’urbanització per a la millora viària.

El termini per presentar-hi al·legacions acabava dijous vinent, dia 4, i ara s’ampliarà quinze dies. L’argument de l’àrea d’Urbanisme, dirigida pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius, per adoptar aquesta decisió és el gran nombre d’al·legacions rebudes, que superen les 250, part de les quals sol·liciten aquesta pròrroga per poder analitzar amb detall l’expedient.

Ja se n’han presentat més de 250, part de les quals demanen ampliar el termini d’exposició pública

Tècnics que hi han presentat al·legacions van destacar que l’expedient de la modificació de la reparcel·lació constata que aquesta es va aprovar en una reunió de la junta de compensació en la qual no van participar ni l’ajuntament, que n’és membre nat i a més és propietari de part dels terrenys, ni de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, que també compta amb solars en aquest sector.

Així, van afegir que aquesta reparcel·lació no només agrupa tot l’ús comercial del sector a la zona on està previst el complex, sinó que augmenta substancialment la superfície total destinada a aquest ús fins a equiparar-la a la residencial. Un altre punt que van qüestionar és el fet que la nova reparcel·lació concentra tot el terreny comercial en mans de la promotora del projecte, Eurofund Parc Lleida, i compensa la resta de propietaris amb sòl residencial al qual dóna el mateix valor per metre quadrat que el comercial, una cosa que consideren que és totalment irreal, perquè el d’aquest és molt superior.

Els projectes de reparcel·lació i millora de la vialitat de Torre Salses són els dos últims d’aquest centre comercial pendents d’aprovació per part de l’ajuntament.

Així mateix, encara no compta amb la llicència comercial, que depèn de la Generalitat. Fa poc més d’un mes, un portaveu d’Eurofund va anunciar que tenien previst iniciar les obres aquest mateix any, però tot apunta que aquesta planificació serà difícilment viable. El calendari preveia obrir el centre comercial d’aquí a dos anys aproximadament.

PSC i Cs demanen més dedicacions exclusives i el PP, més sou L’oposició va registrar ahir les al·legacions al cartipàs, que s’aprovarà al ple de dilluns. El PSC reclama el reconeixement de la figura del cap de l’oposició i una dedicació exclusiva més (cinc en total), malgrat que el regidor Fèlix Larrosa va apuntar que estan negociant amb el govern, “que ens ofereix dedicacions parcials”, per la qual cosa fins dilluns no decidiran el vot. També mantenir el consell de l’Horta, la comissió especial de carrers, les reunions amb les entitats municipals descentralitzades i que les mocions siguin sobre qüestions municipals i amb informes jurídics. Ciutadans planteja la congelació dels sous dels edils, no una rebaixa del 4% com proposa el govern, eliminar la comissió sobre l’1-O, un assessor més per al seu grup i una dedicació exclusiva més, així com també per al PSC (restant-les d’ERC i JxCat). A més, reclama que els directors de l’Auditori, Morera i Escorxador es proveeixin a través de concurs de mèrits. El Partit Popular demana que les retribucions dels edils amb dedicació parcial siguin proporcionals al nombre de comissions a les quals assisteixen, i reclama que aquestes no s’encavalquin. També planteja que les mocions siguin de qüestions locals i que no s’aixequin actes de les junta de govern, sinó notes informatives.

tracking