SEGRE

BARRI ANTIC ATENCIÓ SOCIAL

Urbans 'fan fora' temporers que dormen al carrer a Lleida

Al Centre Històric, actuació que critica la plataforma Fruita amb Justícia || La Paeria diu que els desperta “amb educació”

Una de les fotografies publicades denunciant el desallotjament

Una de les fotografies publicades denunciant el desallotjamentTwitter

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Fruita amb Justícia i la Crida van denunciar divendres passat que la Guàrdia Urbana va desallotjar a la matinada temporers que dormien al carrer al Centre Històric, mentre que encara no s’ha obert un centre d’acollida i assessorament per a aquest col·lectiu. A través del compte de Twitter, va afirmar que “aquesta pràctica s’ha d’aturar immediatament, si no tenen allotjament, com es pot ser tan cruel de fer-los marxar del carrer?” i va afegir que “no tenien on guardar maletes”. “No és això el que esperem del nou govern”, va remarcar.

El centre d’acollida de temporers, encara sense seu tot i que ha d’estar en servei la setmana que ve

Per la seua banda, tant la que va ser alcaldable de la Crida, Rosa Peñafiel, com Pau Juvillà, regidor d’aquesta formació durant l’últim mandat, van criticar aquesta actuació també a les xarxes.

Peñafiel la va qualificar d’“indigna” i va dir sentir “impotència i molta ràbia” quan any rere any es repeteix a Lleida aquesta imatge dels temporers al carrer “tractats com a delinqüents”. “Poseu-vos les piles, que no hi ha excuses de burocràcia ni recursos, és qüestió de voluntat, dignitat i de prioritzar”, va afegir.

Per la seua banda, un portaveu de la Paeria va indicar que l’actuació dels agents de la imatge és “totalment assistencial”. Va afegir que no està permès dormir al carrer “i quan es posen a les entrades dels edificis d’habitatges i del centre cívic de l’Ereta, els desperten amb tota l’educació del món”. Tot seguit, s’avisa la concessionària de neteja Ilnet “en cas que hi hagi brutícia”. Fa dies que Veïns del Barri Antic denuncien que temporers dormen al carrer, sobretot a l’entorn del centre cívic de l’Ereta, i que utilitzen la font d’aquesta plaça per rentar-se. Així mateix, durant els últims dies hi ha també alguns temporers dormint a l’entorn dels pavellons de la Fira de Lleida.

Centre d’atenció

Respecte al centre d’atenció de temporers, l’alcalde, Miquel Pueyo, va indicar ahir que encara no han decidit on installar-lo, malgrat que el govern va anunciar que estaria en funcionament la setmana que ve.

tracking