SEGRE

COMERÇ CONSUM

Els comerços de moda denuncien que les rebaixes liberalitzades i la calor els perjudiquen

Afirmen que haurien de regularitzar-se i ser a l’agost, fora de temporada, “per vendre els últims estocs” || Comerciants de la Zona Alta confien a remuntar les pèrdues que han tingut aquests últims mesos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerços es troben en plena campanya d’estiu i de rebaixes, que van arribar fa dies després de la suspensió de la llei de Comerç de Catalunya, que estipulava l’1 de juliol com a primer dia. Aquest any la calor ha arribat tard, a mitjans de maig, i el fet que al cap de tan sols un mes ja hi hagués descomptes ha perjudicat els comerços locals de moda. “Entre que les rebaixes s’han liberalitzat, la calor ha arribat tard i que fa pocs dies que ens ha arribat la roba d’estiu, hem tingut menys marge per vendre-la al preu que toca”, van coincidir ahir comerciants locals de Lleida, que van lamentar que “ens perjudicarà econòmicament”. Van assenyalar que l’objectiu de les rebaixes és vendre l’estoc que ha sobrat fora de temporada, però van denunciar que “ja no és així”. En aquest sentit, van demanar tornar a regularitzar-les “i que comencin més tard”.

En tot cas, el president de la federació d’associacions de comerciants de l’Eix, Llorenç González, va vaticinar una bona temporada de rebaixes, precisament “perquè la calor ha arribat fa poc”. Tanmateix, també va afirmar que “haurien d’estar més regulades perquè perjudiquen el petit comerç i el client va perdut”.

A més a més, com que les botigues comencen els descomptes quan volen, va criticar que “si les grans superfícies comencen a fer promocions, nosaltres també hem d’anar a remolc”. Per la seua banda, el president de l’associació de comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va confiar en el període de rebaixes “perquè el segon trimestre hem perdut un 10 per cent de vendes”, encara que va coincidir que per al comerciant tèxtil “la liberalització i l’arribada tardana de la calor tindrà una minva en els beneficis”.

Així mateix, es va mostrar a favor que hi torni a haver una normativa per al període de descomptes, “perquè així com es fan ara, el comerç gran perjudica el petit”. Va explicar en aquest sentit que la majoria de botigues de la Zona Alta van començar ahir les rebaixes, ja que algunes les van avançar, “però amb aquesta calor no hi havia gaire moviment”.

Insten a habilitar un nou pàrquing públic a l’Eix L’associació de comerços de l’Eix vol demanar al nou govern municipal que estudiï la possibilitat de construir un pàrquing, ja que els caps de setmana tots els aparcaments estan plens i “seria necessari habilitar un altre espai per assumir l’afluència de vehicles”. El president, Llorenç González, considera que “es podria ampliar el que hi ha a l’Illa de la Maternitat, ja sigui construint-ne un de subterrani o un edifici amb diverses plantes”, però aquest terreny és propietat de la Diputació. Precisament, la construcció d’un pàrquing en aquest terreny és una assignatura pendent de Paeria i Diputació.

Clients comprant ahir en una botiga de roba a l’Eix Comercial.

Clients comprant ahir en una botiga de roba a l’Eix Comercial.ALBERT GÒDIA

tracking