SEGRE

JUSTÍCIA PRESÓ

Un pres trenca el nas d'un cop de cap a un funcionari a Ponent

L’intern va agredir el treballador quan l’aïllaven per haver protagonitzat un altre incident || CCOO denuncia la falta de plantilla i d’inversió en les instal·lacions

Vista aèria de la zona del Centre Penitenciari Ponent.

Vista aèria de la zona del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un intern conflictiu va agredir diumenge a primera hora un funcionari del Centre Penitenciari Ponent, va denunciar ahir aquest diari a CCOO i va confirmar el departament de Justícia. Segons van explicar fonts sindicals, els fets van tenir lloc cap a les vuit del matí quan s’estava traslladant un pres al Departament Especial de Règim Tancat (DERT), on hi ha cel·les d’aïllament, per complir una sanció després de protagonitzar un altre incident al mòdul 4 de la presó. Les mateixes fonts van assenyalar que el pres, que compta amb un ampli historial de conflictivitat, va arribar al DERT en un estat molt alterat i que, quan el cap de servei va anar a immobilitzar-lo, l’intern li va clavar un cop de cap. A causa de l’agressió, el funcionari presenta una ruptura de l’envà nasal, per la qual cosa, després rebre atenció dels serveis mèdics, ha causat baixa laboral. Així mateix, fonts sindicals van informar que un altre intern va provocar un incendi a la cel·la fa uns dies.

Aquesta nova agressió es produeix tres setmanes després que un reclús perillós agredís un altre funcionari del DERT. En aquest cas, l’intern havia renunciat a rebre tractament i presentava una actitud més agressiva, ja que havia participat en baralles i agressions a altres interns. En el que va d’any, ja s’han produït altres incidents a Ponent. El mes d’abril, nou interns van haver de ser aïllats després de protagonitzar una baralla multitudinària entre dos clans. Sobre aquesta qüestió, CCOO va denunciar la falta “endèmica” de personal i que la majoria dels funcionaris tenen 55 anys o més, sobretot al departament especial, on es trasllada els presos més conflictius. El sindicat també va assenyalar que a l’estiu hi ha trasllats des d’altres presons catalanes i que augmenta la conflictivitat per les elevades temperatures. Així mateix, va insistir en la necessitat d’invertir de forma urgent en les instal·lacions, que va dir que estan “obsoletes”, i incrementar les mesures de seguretat.

Les agressions a la presó lleidatana es van duplicar l’any passat Les agressions a funcionaris de la presó de Ponent per part de presos es van duplicar l’any passat, amb una dotzena d’incidents, segons un informe publicat pel sindicat Csif. De les dotze agressions que es van registrar l’any 2018, quatre van ser greus. L’augment de la conflictivitat, lligat a la falta de personal i de recursos i a l’envelliment de la plantilla, ha portat els sindicats a reclamar a l’administració una nova convocatòria per cobrir la falta de places. Fonts de Comissions Obreres van explicar ahir que l’augment de la conflictivitat portarà molts funcionaris a demanar el passi a segona activitat, la qual cosa provocarà una greu minva entre el personal de control dels interns. El sindicat també va insistir que no s’està cobrint baixes laborals ni jubilacions.

tracking