SEGRE

El pavelló de l'Antorxa acollirà un "refugi" per a temporers

L'objectiu de la Paeria és que ningú dormi al carrer

El pavelló de l'Antorxa dels Camps Elisis.

El pavelló de l'Antorxa acollirà un "refugi" per a temporersMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria habilitarà a partir de dilluns que ve un ''refugi'' per a temporers al pavelló de l'Antorxa que està ubicat als Camps Elisis de Lleida. La tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Jordina Freixanet, ha explicat que l'equipament disposarà de dutxes i consignes però que també comptarà amb una cinquantena d'hamaques que s'utilitzaran en casos ''d'excepcionalitat i urgència'' per tal que hi puguin dormir aquelles persones que no puguin anar a l'alberg Jericó per falta d'espai.

La portaveu del govern de la Paeria ha assegurat que el PSC no tenia previst fer res davant la ''situació d'emergència'' per l'arribada de temporers, com cada estiu, amb motiu de la campanya de la fruita. És per això que des de dilluns el nou govern municipal ha incorporat 5 persones, amb la subvenció del Govern, per atendre aquest situació. La Paeria té previst abordar la situació amb dos equipaments diferents. Un serà l'oficina del centre d'acollida situada al Centre Cívic de l'Ereta, on dos tècnics faran un diagnòstic i avaluació de cada persona que hi arribi amb aspectes com la seva situació econòmica, si tenen familiars a la ciutat, problemes de salut, si són joves extutelats o en el cas de les dones, si han patit problemes per qüestions de gènere.

L'altre recurs s'ubicarà al pavelló de l'Antorxa dels Camps Elisis, el qual Jordina Freixanet ha volgut definir com un ''refugi'' per a temporers però no un alberg. Allà hi haurà 25 dutxes, vestidors i consignes per guardar equipatges. L'horari d'aquests serveis serà de les vuit del vespre a les deu de la nit tot i que el pavelló estarà obert tot el dia i en funció de la demanda s'adaptaran aquests horaris. Igualment, al pavelló hi haurà una cinquantena d'hamaques per tal que els temporers hi puguin descansar o dormir en cas que a l'alberg Jericó no hi hagi espai i tinguin lloc situacions excepcionals o d'emergència com tempestes i altres fenòmens.

Freixanet però, ha volgut deixar clar que l'objectiu de la Paeria és que cap persona que ve a Lleida per treballar en la campanya de la fruita hagi d'acabar dormint al carrer i és per això que ja d'entrada preveuen que al pavelló de l'Antorxa hi dormin temporers des del primer dia de funcionament en vista a l'elevada ocupació de l'hostal Jericó. El pla de xoc de la Paeria per fer front a l'arribada de treballadors per la campanya de la fruita es va posar en marxa el mateix dilluns amb un primer recompte de persones que va registrar la xifra de 134 temporers, dels quals només un 40% disposen de situació regular. El pla es complementa amb la distribució d'àpats per aquells temporers que no tinguin menjar.

''Volem la tranquil·litat dels veïns''

La regidora de Serveis Socials, Regina Cairol, ha assenyalat que ja s'han reunit amb els veïns del barri de Cappont, que és on hi ha els Camps Elisis, per explicar-los la situació i ha remarcat que s'han fixat l'objectiu que tothom se senti segur davant la imatge de persones dormint al carrer. En aquest sentit, ha anunciat que reforçaran la seguretat a la zona contractant un servei específic. A més a més, també tenen previst reforçar l'enllumenat.

Cairol ha lamentat que el nou equip de govern s'hagi trobat aquesta situació que s'arrossega des de fa 20 anys i que hagin tingut poc marge de maniobra per gestionar-ho. És per això que ha qualificat de ''pedaç'' les mesures adoptades en dos dies i espera que de cara la campanya de l'any que ve la planificació sigui un altra i es pugui comptar amb la complicitat d'altres ajuntaments de l'entorn de la ciutat de Lleida, institucions i sindicats agrícoles. Així mateix, ha dit que s'implicarà a la Universitat de Lleida (UdL) per abordar aquest tema ''com a ciutat de la industria agroalimentària que som''.

tracking