SEGRE

PRESONS SEGURETAT

El pres que va pegar a un funcionari n'agredeix un altre al cap de 2 dies

En tots dos casos va clavar cops de cap a les víctimes || El sindicat CATAC atribueix aquests incidents a la falta de protecció i suport als treballadors de vigilància

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pres que diumenge passat va clavar un cop de cap a un funcionari de la presó de Lleida, tal com va avançar aquest diari ahir, va agredir de la mateixa forma un altre treballador al cap de només quaranta-vuit hores. Els fets van tenir lloc a les 7.40 hores al Departament Especial de Règim Tancat (DERC), en què estan aïllats els reclusos que protagonitzen incidents a l’interior de la penitencieria. Això és el que va passar amb aquest intern, d’inicials I.B. i de 19 anys, que va causar un aldarull en un mòdul amb un altre pres i va ser traslladat al DERC a les 8.50 hores de diumenge passat, moment en què es va produir la primera agressió a un funcionari, un cap d’unitat al qual aquest reclús, molt agressiu i perillós, li va trencar el nas al clavar-li un cop de cap a la cara, tal com va informar aquest diari. Ahir, al cap de només quaranta-vuit hores de l’incident, els funcionaris van anar al DERC a les 7.40 per traslladar el reclús al pati, però l’intern es va negar a sortir i va demanar de males maneres que li donessin tabac. En aquell moment va atacar un altre funcionari clavant-li un violent cop de cap, tal com havia fet diumenge. El treballador va poder esquivar l’agressió però al fer-ho va caure a terra i es va lesionar el canell. Va ser atès a la mútua, igual que el cap d’unitat agredit diumenge passat.

El sindicat CATAC va atribuir aquests incidents al fet que l’administració, segons aquesta font, no protegeix els treballadors de seguretat. “Ens han buidat de funcions i ens han relegat a mers convidats de pedra, amb l’única funció d’assumir responsabilitats a l’hora de buscar culpables quan passen certes coses, però aquestes coses no es produeixen per la nostra causa sinó per la mala gestió penitenciària”, va dir ahir a aquest diari una font de CATAC. “Ens han convertit en irrellevants en les nostres funcions. Ja no comptem per a res”, va lamentar aquesta mateixa font davant d’una situació que es dóna, va dir, a totes les presons catalanes.

CCOO i Csif denuncien falta de mitjans en presos conflictius També els sindicats CCOO i Csif denuncien que la penitencieria lleidatana no té mitjans per atendre l’elevat nombre de presos violents i conflictius que acull. CCOO assegura que falta personal i que hi ha molts treballadors que tenen 55 anys o més, i assegura que les condicions són especialment precàries per als funcionaris que s’ocupen de controlar el DERC. El Csif, per la seua banda, va assegurar ahir que hi ha un dèficit de seguretat passiva i inversió a la presó lleidatana, manca de personal, la plantilla està envellida, hi ha un augment de presos amb brots psiquiàtrics i s’hauria de protegir els funcionaris de presons amb la consideració d’agents de l’autoritat. S’ha de recordar que un altre pres de Lleida va cremar la cel·la fa uns dies, com va informar SEGRE ahir.

tracking