SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Prorroguen la presó a l'empresari carni que va matar el seu cunyat

Josep Puig-Gros porta dos anys empresonat preventivament a l’espera del judici, que serà a la tardor || Fiscalia i acusació particular sol·liciten un pena de 12 anys

El 24 de juny es van complir dos anys de l’ingrés a la presó de Josep Puig-Gros.

El 24 de juny es van complir dos anys de l’ingrés a la presó de Josep Puig-Gros.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge ha acordat prorrogar la presó provisional per a l’empresari carni lleidatà Josep Puig-Gros Batsi, autor confés de la mort del seu cunyat, Eduard Ardiaca Olalla, el juny de l’any 2017. El passat 24 de juny es van complir dos anys de l’ingrés preventiu a la presó, el temps màxim que preveu la llei. Tanmateix, el dimecres 19 es va celebrar una vista en què la Fiscalia i l’acusació particular van sol·licitar la pròrroga per evitar que fos excarcerat. El jutge ho va acordar al considerar que es compleixen els requisits per sol·licitar-la com la gravetat del delicte i la possible condemna. S’ha d’assenyalar que la Fiscalia i acusació particular, com va avançar SEGRE, sol·liciten dotze anys de presó per un delicte d’homicidi. A més, hi ha risc de fuga per la proximitat de la celebració del judici, que està previst que tingui lloc a la tardor amb jurat popular. La pròrroga de la presó és de vint-i-quatre mesos.

Josep Puig-Gros Batsi va confessar el crim a mitjans de febrer en una compareixença a petició pròpia al jutjat que ha investigat el cas. Fins aleshores sempre havia negat ser l’autor del crim malgrat la multitud d’indicis que hi havia contra ell. L’empresari, veí de Benavent de Segrià, va declarar que va disparar al seu cunyat durant una discussió i que, posteriorment, va traslladar-ne el cadàver fins a Barcelona. La Fiscalia assegura que l’empresari va matar el seu cunyat per no tornar-li els 180.000 euros que li havia prestat. Va ser arrestat dos dies abans que aparegués el cadàver de la víctima.

tracking