SEGRE

PRESONS VULNERACIÓ DE DRETS

Clatellada a Justícia per publicar dades de funcionaris de la presó

De l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que no pot sancionar perquè el cas ha prescrit || Nom i DNI dels treballadors van aparèixer a internet

Vista aèria de la zona del Centre Penitenciari Ponent.

Vista aèria de la zona del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (Apdcat) ha determinat que la Generalitat i l’ONU han comès una infracció greu de vulneració de la llei de Protecció de Dades amb la publicació de dades personals (noms, cognoms i DNI) de funcionaris del Centre Penitenciari Ponent. El sindicat Csif va denunciar ahir el cas, que no comportarà cap sanció perquè “ha prescrit”. Els fets es remunten a l’any 2015 quan un intern del Centre Peninteciari de Ponent va agredir suposadament diversos funcionaris durant un trasllat a Tarragona.

Un intern va denunciar haver estat agredit pel personal i el seu cas va arribar fins a l’ONU

El reclús, per la seua part, va denunciar que havia estat agredit per funcionaris i mossos d’esquadra. Un any després, l’oficina de l’alt comissariat de les Nacions Unides (ONU) per als Dret Humans va demanar un informe sobre el cas a la Generalitat de Catalunya, que el va remetre al Relator Especial de l’ONU. Funcionaris de Ponent van descobrir que les seues dades apareixien “sense cap tipus de restricció”, segons el sindicat, a internet en els informes mèdics sobre les lesions que els havia causat l’intern. Després de la troballa, el Csif va denunciar el cas davant de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que ha determinat que els funcionaris haurien d’haver estat identificats amb el seu número professional (TIP) i no amb les seues dades personals.

Per tot això, l’Apdcat exigeix a Justícia que modifiqui els models de volants assistencials perquè a partir d’ara s’identifiqui els funcionaris només amb el seu TIP. També traslladarà les actuacions a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè dilucidi eventuals responsabilitats en què hagi pogut incórrer l’ONU.

tracking