SEGRE

HABITATGE ESTADÍSTIQUES

Els lleidatans han comprat més de mil pisos en 3 mesos

A la província i el 82% eren de segona mà || A la capital se n’han acabat de construir 118, quan fa un any van ser cinc

Ciutat Jardí és un dels barris on es construeix més.

Ciutat Jardí és un dels barris on es construeix més.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la província de Lleida es van vendre un total de 1.013 pisos en el primer trimestre d’aquest any, un 2,3% més que en el mateix període del 2018, dels quals 179 eren nous (un 10% més) i 834 de segona mà (0,7% més). D’aquests, 91 d’acabats de construir i 269 de segona mà són a la capital. Així es desprèn de l’últim informe de l’Associació de Promotors de Catalunya, que destaca que hi ha “un canvi de tendència en les vendes d’habitatge nou, amb creixements importants, que porten el total de compravendes cap a una evolució més positiva, que es contraresta amb la desacceleració de les vendes de segona mà –efecte contrari al d’èpoques de crisi– malgrat que el mercat de segona mà en valors absoluts, continua sent majoritari”.

D’altra banda, entre els mesos de gener i març es va iniciar la construcció de 181 habitatges a la província, un 41,4 per cent més que l’any anterior, i se’n van acabar de construir 154, quan fa un any només en van ser 66. Pel que fa a Lleida ciutat se’n van iniciar 71, un 12% més que l’any 2018, i se’n van finalitzar 118, quan fa un any només en van ser cinc.

“Es pot determinar que les compravendes superen l’absorció de l’oferta d’habitatges acabats. Aquest efecte, tanmateix, fa que la demanda i l’oferta pressionin a l’alça els preus ràpidament, així com que pugin les vendes dels immobles en construcció”, segons destaca l’Associació de Promotors, que afegeix que “respecte a la demanda, les perspectives indiquen que continuarà experimentant una millora per la confiança generada fins al moment en l’economia, mentre no es produeixi un canvi de tendència de l’economia, la creació d’ocupació o l’evolució dels tipus d’interès”.

tracking