SEGRE

SERVEIS CAMPANYA DE LA FRUITA

L'Antorxa obrirà dilluns com a refugi sense fer-hi obres

Cairol recrimina al PSC no haver preparat res || El Barri Antic no vol que l’Ereta sigui un centre d’atenció a temporers

Imatge del pavelló de l’Antorxa, ubicat als Camps Elisis.

Imatge del pavelló de l’Antorxa, ubicat als Camps Elisis.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament habilitarà el pavelló de l’Antorxa com a centre d’atenció a temporers dilluns, el mateix dia en què l’equipament obrirà les portes per oferir serveis de dutxes, consigna i refugi d’emergència en cas de necessitat. L’espai entrarà en funcionament al vespre i està previst que durant el matí s’instal·lin els equipaments necessaris per atendre els immigrants que vénen a treballar a la campanya de la fruita. Així ho van assegurar fonts municipals, que van precisar que l’actuació serà mínima ja que l’espai ja compta amb dutxes i vestidors.

Precisament, el pavelló és un edifici catalogat dins del Pla Especial d’elements històrics i artístics de la ciutat. No obstant, el col·legi d’arquitectes no prendrà mesures, ja que “l’actuació que s’hi farà no afecta l’estructura ni el disseny de l’edifici”, va dir el president, Víctor Pérez-Pallarès.

El pavelló forma part del Pla Especial d’elements històrics i artístics de la ciutat

Paral·lelament, la regidora de Drets Socials, Regina Cairol, va criticar ahir les declaracions del cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, en les quals assegurava que “habilitar un refugi d’emergència és una resposta insuficient” i que utilitzar l’Antorxa “no garanteix una atenció digna”. Cairol va respondre que “després que aquest govern s’hagi trobat que l’anterior no fes cap pla per atendre els temporers, crec que el senyor Larrosa és el menys adequat per donar lliçons. La no-atenció a les persones és una vulneració de drets”, va assenyalar Cairol.

Així mateix, va recalcar que “estem posant en marxa un pla al més ràpid possible i amb les eines que tenim, que no són totes les que desitjaríem”.

D’altra banda, l’assemblea de veïns del Centre Històric va elaborar ahir un manifest per recollir firmes en el qual exigeix, entre altres aspectes, ubicar l’atenció dels temporers que hi ha al centre cívic de l’Ereta fora del barri, descentralitzar l’alberg i el menjador social i traslladar la “narcosala al centre d’atenció i seguiment a les drogodependències”.

tracking