SEGRE

LLEIDA

En marxa el 'refugi' per a temporers a l'Antorxa de Lleida

La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha puntualitzat que si n'hi ha prou s'habilitaran més espais per acollir els temporers

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de l'Ajuntament de Lleida preparaven aquest dilluns al migdia el pavelló de l'Antorxa dels Camps Elisis, que s'obrirà a les 20h, per donar servei de dutxa i consigna i també d'allotjament puntual a temporers. Aquestes feines han coincidit amb una activitat esportiva, que serà l'última que s'hi farà ja que l'Ajuntament ha informat que mentre l'espai doni servei a temporers les activitats esportives programades es traslladaran a altres equipaments. La portaveu de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, Nogay Ndiaye, considera que aquest 'pla de xoc' per a temporers és insuficient i inconcret i que s'ha fet de manera "improvisada" però la regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha puntualitzat que es tracta d'una "situació d'emergència" i que si no hi ha prou amb els serveis actuals s'habilitaran més espais per acollir els temporers.

"Estem actuant a corre-cuita però el que tenim clar és que la nostra prioritat són les persones" i que faran el que calgui, diu, per poder donar resposta a les necessitats de la manera "més còmode i digna possible", ha assegurat Cairol. La regidora, però, ha volgut deixar clar que el pavelló de l'Antorxa no és un espai per estar-hi "tot el dia", ja que en principi obrirà de 20h a 22h perquè els temporers puguin deixar les seves pertinences i dutxar-se.Només actuarà d'allotjament en cas que l'alberg Jericó estigui ple. Regina Cairol ha comptabilitzat en 85 les places d'allotjament disponibles per a temporers: 35 a l'alberg i 50 a l'Antorxa, tot i que assegura que al pavelló dels Camps Elisis hi podrien acollir fins a 70 persones. La Plataforma Fruita amb Justícia Social considera aquestes places "insuficients" ja que asseguren que hi ha uns 150 temporers sense allotjament a Lleida.

Nogay Ndiaye també critica que l'oficina única d'atenció a temporers, l'Antorxa i el servei de menjador estan molt allunyats entre sí i no estan coordinats pel que fa a l'horari. "Sembla que hagin de fer una gimcana", ha lamentat, ja que "si han de fer cua per dutxar-se, o bé no arribaran a sopar o bé no arribaran després a dormir", ha afegit. Ndiaye lamenta que des de l'Ajuntament no hagin parlat detingudament amb els tècnics i denuncia que la planificació de la Paeria ha estat "zero". A més del pavelló de l'Antorxa, l'Oficina d'atenció social del Centre Cívic del Centre Històric està oberta de dilluns a divendres en horari de 10 a 13h i de 16.30h a 18.45h.

El cap de setmana l'atenció es fa al menjador social de la Panera de 10 a 12h i de 17h a les 19h, on durant cada dia s'ofereix servei de menjador. A banda de l'atenció presencial, els educadors d'entorn faran sortides de carrer per detectar situacions de risc de persones dormint al carrer i realitzar mediació comunitària. La Paeria destaca que per atendre aquesta situació extraordinària s'han incorporat cinc persones contractades amb un pla d'ocupació gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya, que treballaran durant tota la campanya de recollida de fruita. 

En marxa el 'refugi' per a temporers a l'Antorxa de Lleida

En marxa el 'refugi' per a temporers a l'Antorxa de LleidaITMAR FABREGAT

tracking