SEGRE
L'alcaldessa de Lérida, a Lleida

L'alcaldessa de Lérida, a LleidaPaeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha manifestat a l’alcaldessa de la ciutat colombiana de Lérida, Carolina Hurtado, el compromís de l’Ajuntament a mantenir i reforçar els compromisos dels anteriors governs municipals en l’agermanament entre ambdues ciutats.

Miquel Pueyo ha rebut aquest migdia en visita institucional a Carolina Hurtado per enfortir els llaços d’amistat i col·laboració fruit de l’agermanament que es va signar la Paeria l’any 1995, a conseqüència de la tragèdia per l’erupció del volcà Nevado del Ruiz, que va sepultar la ciutat veïna d’Armero, provocant l’èxode de 14.000 persones que van haver de ser acollides a Lérida.

Ha estat llavors quan l’alcalde Pueyo ha afirmat que aquest agermanament “se sustenta en relacions polítiques i administratives, les quals també són històries personals. Aquest Ajuntament assumeix els compromisos de les administracions anteriors i més quan estan plens de raons i motius com els generats per l’agermanament de les dues ciutats. Per tot això, puc assegurar que estem en condicions de reprendre’ls i reforçar-los”.

Carolina Hurtado ha agraït en nom dels 19.000 ciutadans del seu municipi la col·laboració internacional que permès desenvolupar un territori, que difícilment podia fer-ho amb l’arribada dels supervivents del Nevado del Ruiz. “Unes ajudes que han estat una oportunitat perquè moltes famílies poguessin refer les seves vides, les seves llars i els seus treballs”.

De tota aquesta col·laboració, Hurtado ha volgut destacar la de la Paeria, “que ha permès recuperar a aquestes famílies els nivells de vida que havien perdut, amb la consolidació de l’agermanament i l’acompanyament” en diferents projectes.

L’alcaldessa de Lérida ha esmentat especialment la Casa de Cultura, finançada des de la Paeria, amb l’objectiu que aquest equipament fos el gran centre educatiu, cultural i lúdic de la ciutat. Carolina Hurtado ha explicat que “la Casa de Cultura segueix fidel a l’objectiu per al qual es va crear, de tal manera que permet a infants, joves, adults i gent gran participar de diverses formes de capacitació, formació, educació, empoderament i aprofitament del temps lliure”.

Hurtado també ha fet esment del darrer projecte de col·laboració fruit de l’agermanament, el qual permet a 60 dones víctimes de la vioilència i en situació de vulnerabilitat rebre el suport i acompanyament en accions associatives i d’emprenedoria.

tracking