SEGRE

CONSUM COMERÇ

Primera setmana de rebaixes “fluixa” per als comerciants

Afirmen que altres anys l’inici havia sigut més fort i ho atribueixen a la liberalització || Diumenge d’obertura a mig gas

Molts lleidatans van anar a comprar o a passejar ahir per l’Eix, focus del diumenge d’obertura.

Molts lleidatans van anar a comprar o a passejar ahir per l’Eix, focus del diumenge d’obertura.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera setmana oficial de rebaixes, tenint en compte l’anterior calendari quan començaven l’1 de juliol, ha estat fluixa per als comerciants. “No hi ha hagut cues als taulells com altres anys, no sé si és per la calor que la gent no surt a comprar o perquè ja feia dies que es van avançar les rebaixes a molts comerços”, va explicar ahir el president de la federació d’associacions de comerciants de l’Eix, Llorenç González. En el mateix sentit va opinar el president de comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, que va dir que “no ha estat un inici per llançar coets, però tampoc ha estat un desastre”. A més, ahir, dia festiu d’obertura comercial autoritzat, van obrir les franquícies i la meitat d’establiments locals de l’Eix i a la Zona Alta només van treballar molt pocs i al matí. Tot i així, hi va haver bastant moviment de clients, sobretot a la tarda.

Des que es va suspendre la llei de Comerç de Catalunya, que estipulava l’1 de juliol com el primer dia de descomptes, els establiments tenen via lliure per començar a fer promocions i rebaixes. Aquest any la calor va arribar tard, a mitjans de maig, i el fet que només un mes més tard ja hi havia descomptes ha perjudicat els comerços locals de moda. “Entre que les rebaixes s’han liberalitzat, la calor ha arribat tard i que fa pocs dies ens va arribar la roba d’estiu, hem tingut menys marge per vendre-la al preu que toca”, van coincidir comerciants locals de Lleida, que van lamentar que “ens perjudicarà econòmicament”.

Molt pocs comerços van obrir ahir a la Zona Alta i a l’Eix, franquícies i alguns de locals

Van assenyalar que l’objectiu de les rebaixes és vendre l’estoc que ha sobrat fora de temporada, però van denunciar que “ja no és així” i van demanar que les tornin a regularitzar.

Des de l’organització van destacar l’èxit de participació i de públic que va assistir a les diferents activitats i demostracions. En aquest sentit, els visitants van poder veure actuacions de dansa, gimnàstica o tallers de maquillatge festiu.

Èxit de públic i actes a la festa del comerç de Balaguer

L’Associació de Comerciants de Balaguer, ACB, va celebrar dissabte a la nit la cinquena edició de l’Open Night, la festa del comerç, en què com a novetat aquest any destacava un mercat de productes artesans, amb parades i atraccions gastronòmiques, artesanals i ecològiques. Comerços, restaurants i serveis de la capital de la Noguera van obrir els establiments en horari nocturn, amb descomptes, activitats, tallers i diferents actuacions. Les activitats es van concentrar en quatre carrers de l’eixample de Balaguer.

Molts lleidatans van anar a comprar o a passejar ahir per l’Eix, focus del diumenge d’obertura.

Molts lleidatans van anar a comprar o a passejar ahir per l’Eix, focus del diumenge d’obertura.AMADO FORROLLA

tracking