SEGRE

OCUPACIÓ CAMPANYA DE LA FRUITA

El refugi de l'Antorxa obre amb una desena d'usuaris i les primeres pernoctacions

L’ajuntament va obrir ahir les portes del pavelló de l’Antorxa dels Camps Elisis com a centre d’atenció per als temporers i refugi d’emergència amb una desena d’usuaris. No obstant, la regidora de Drets Socials va informar que si hi ha més demanda contemplen habilitar altres espais de la ciutat.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pavelló de l’Antorxa dels Camps Elisis de Lleida va obrir ahir les portes com a centre d’atenció a temporers i refugi en cas d’emergència amb una desena d’usuaris i les primeres pernoctacions. Així ho va assegurar la regidora de Drets Socials, Regina Cairol, que va precisar que “de les 35 places que hi ha reservades a l’alberg Jericó per als temporers hi havia 12 vacants i no hem rebut cap sol·licitud del centre d’atenció que hi ha al centre cívic de l’Ereta per allotjar-se a l’Antorxa”. No obstant, va precisar que, en cas d’emergència o situació climatològica extrema, “obriríem les portes perquè poguessin passar-hi la nit i hi instal·laríem setanta hamaques”.

En cas que s’habilités l’espai per a pernoctacions, els temporers podrien ser-hi fins a les vuit del matí. Així mateix, Cairol va precisar que sondegen altres equipaments municipals per utilitzar-los com a centres d’atenció a temporers si calgués i va recalcar que “aquesta no és la solució que volíem oferir però no hem tingut temps. Per a la campanya del 2020 esperem oferir un servei més complet i conforme a les necessitats dels temporers”.

L’Antorxa va entrar en funcionament a les 20.00 hores i va estar oberta fins a les 22 hores. Durant aquestes dos hores amb prou feines van passar-hi una desena de treballadors per dutxar-se o deixar els seus estris al servei de consigna. Malgrat això, i a causa de la pluja, a partir de les quatre de la matinada, el refugi va obrir amb l'equip de tècnics d'inclusió i la Guàrdia Urbana treballant-hi. Hi van dormir les primeres 10 persones. 

A banda del pavelló de l’Antorxa, també s’ha habilitat el centre cívic de l’Ereta com a oficina d’atenció única per assessorar i informar les persones que han vingut a treballar a la campanya de la fruita sobre els seus drets i les ofertes laborals disponibles.

Per la seua part, l’alcalde, Miquel Pueyo, va dir a les xarxes socials que l’Antorxa s’havia condicionat en “un temps rècord” i que “és inacceptable considerar normal que hi hagi persones dormint al carrer. La dignitat no és negociable”.

Professors i alumnes del Club Patrícia i Esportmania van criticar que la Paeria els va avisar “el mateix dilluns” de la reubicació i que no entenien “que utilitzin un pavelló en el qual es fan activitats cada dia quan n’hi ha un altre de buit a tan sols 200 metres d’aquí”, en al·lusió al pavelló 3 de la Fira.

Un grup de temporers entra a l’Antorxa per utilitzar el servei de dutxes i consigna al cap de pocs minuts que el pavelló obrís.

Un grup de temporers entra a l’Antorxa per utilitzar el servei de dutxes i consigna al cap de pocs minuts que el pavelló obrís.AMADO FORROLLA

Un grup de temporers entra a l’Antorxa per utilitzar el servei de dutxes i consigna al cap de pocs minuts que el pavelló obrís.

Un grup de temporers entra a l’Antorxa per utilitzar el servei de dutxes i consigna al cap de pocs minuts que el pavelló obrís.AMADO FORROLLA

tracking