SEGRE

VEÏNS SEGURETAT

Els veïns veuen "excessives" les 30 sancions que la Guàrdia Civil ha imposat a l'Horta

Crespín diu que la junta de seguretat local va acordar augmentar la presència policial davant l’increment de robatoris || Demanen al subdelegat del Govern central reduir l’IBI per garantir el negoci agrícola

Un veí de la Caparrella cobrint clots amb fang al camí de les Creus del Setó.

Un veí de la Caparrella cobrint clots amb fang al camí de les Creus del Setó.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha imposat una trentena de sancions en els controls que fa a l’Horta des del mes de març passat, després que la junta de seguretat local acordés que cada cos policial augmentés la presència per les partides, en l’exercici de les seues competències, arran de l’augment de la inseguretat causada per robatoris. Tanmateix, veïns van denunciar que “els controls són exhaustius i no tenen res a veure amb la vigilància, sinó amb la fiscalitat”.

Davant de les queixes, el subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, va rebre ahir membres de la comissió de l’Horta de la FAV i els va traslladar que “els controls no són selectius i la Guàrdia Civil fa la seua feina dins del seu marc competencial –guarda fiscal, armes explosives i protecció del medi ambient–” i va afegir que “la presència policial augmenta la sensació de seguretat”. Tot i així, la comissió li va dir que aquests controls «en els quals ho revisen tot (com el gasoil i l’ITV) i pregunten “on vas amb el tractor”, no fa aquesta sensació de seguretat». A més, el president de la comissió, Salvador Solsona, li va demanar “que no patrullin per camins o finques particulars com estan fent”.

Els veïns també denuncien que la Guàrdia Civil entra en camins particulars

Així mateix, la comissió va entregar a Crespín un document de tretze propostes per a l’Horta i el subdelegat es va comprometre a “activar els mecanismes que corresponguin a l’Estat per fer-les possible”. Una és reduir l’IBI a la mínima expressió aplicant una bonificació del 95 per cent per garantir la viabilitat dels negocis agraris i familiars de la zona, sempre que sigui en finques vinculades directament o indirectament a l’activitat agrària.

La presidenta del Camí de la Mariola, Marina Pifarré, va considerar que “cal excloure de l’IBI tot el que va relacionat amb l’agricultura, com les basses de reg o habitatges de pagesos”.

Un veí de la Caparrella cobrint clots amb fang al camí de les Creus del Setó.

Un veí de la Caparrella cobrint clots amb fang al camí de les Creus del Setó.ÍTMAR FABREGAT

tracking