SEGRE

TRIBUNALS

La mort de 5 bombers lleidatans a Horta de Sant Joan, sense judici 10 anys després

Es compleixen el proper diumenge i els dos piròmans no s'asseuran a la banqueta dels acusats fins com a mínim l'any que ve

La mort de 5 bombers lleidatans a Horta de Sant Joan, sense judici 10 anys després

La mort de 5 bombers lleidatans a Horta de Sant Joan, sense judici 10 anys desprésÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge que ve es compliran deu anys de la mort de cinc bombers lleidatans a Horta de Sant Joan i el cas encara no ha arribat a judici. Els dos piròmans confessos, Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz, no s'asseuran al banc dels acusats de l'Audiència de Tarragona fins com a mínim l'any que ve, segons que han apuntat fonts judicials. La raó és la complicada instrucció del cas, en bona part a causa de la defensa dels dos piròmans, que ha presentat molts recursos per allargar-la.

La jugada li pot sortir rodona a aquesta part perquè té la intenció de demanar una important reducció de la pena quan se celebri el judici al.legant, precisament, la dilació en la instrucció. Una dilació que ha provocat ella mateixa, i que pot comportar fins a 15 anys menys en la condemna. La Fiscalia demana 19 anys de presó per cinc delictes d'homicidi i un altre de lesions per imprudència, juntament amb un altre d'incendi forestal. El cas es podria saldar amb una condemna de només 5 anys de conformitat si es redueix la pena en dos graus a causa de la dilació judicial.

Els bombers Ramon Espinet, Jaume Arpa, Pau Costa, Jordi Moré y David Duaigües, tots cinc menbres del Grup d'Actuacions Forestals (Graf) de Lleida, van morir el 21 de juliol de 2009 en l'infern en què es va convertir l'incendi d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, en el que estaven treballant. También hi era Josep Pallàs, de La Pobla de Segur i del mateix Graf de Lleida, que va resultar greument ferit i va ser l'únic del grup que es va salvar.

tracking