SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

Benach substituirà Pueyo com a professor de comunicació a la UdL

Contracta l’expresident del Parlament i un altre docent per reemplaçar l’alcalde

Imatge d’arxiu d’Ernest Benach amb Miquel Pueyo.

Imatge d’arxiu d’Ernest Benach amb Miquel Pueyo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Parlament Ernest Benach substituirà l’alcalde, Miquel Pueyo, com a professor de comunicació política i opinió pública a la Universitat de Lleida (UdL). Així ho van confirmar a SEGRE fonts de la mateixa institució, que van assegurar que el nomenament de Pueyo com a alcalde ha comportat que “s’hagin hagut de repartir les tres assignatures que impartia i les seues responsabilitats a la UdL entre diversos professors”.

Benach, natural de Reus, va ser president del Parlament entre els anys 2003 i 2010 i és graduat en comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya. Abans de dirigir la cambra catalana, Benach va ocupar diverses tinences d’alcalde a l’ajuntament de Reus, va presidir la comissió d’Agricultura del Parlament i també va exercir com a secretari segon de la seua Mesa. En els últims anys s’ha apartat de la política i s’ha centrat en la comunicació. Va guanyar el premi d’assaig Josep Vallverdú del 2012 per un llibre fet conjuntament amb Pueyo i col·labora en diversos diaris, ràdios i televisions catalanes.

A més de la contractació de Benach, la marxa de Pueyo de la UdL també ha comportat que la universitat contracti Salvador Percastre-Mendizábal, professor de la Universitat Pompeu Fabra, per assumir l’assignatura d’anàlisi i creació de continguts a la xarxa, mentre que Xavier Hosta, professor de la UdL, s’encarregarà d’impartir el taller de creació multimèdia.

Nou director de departament i la Càtedra de Pueyo, en l’aire A més de les tres assignatures que impartia fins ara, Miquel Pueyo també era el director de la Càtedra de Periodisme i Comunicació i del departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL. La direcció del departament l’assumeix el professor Jorge Nieto després que Pueyo hagi complert els sis anys de mandat al capdavant. Així mateix, des de la UdL assenyalen que l’únic nomenament que encara no està clar és el de direcció de la Càtedra i no es descarta que Pueyo la continuï dirigint “a tall de títol honorífic”.

tracking