SEGRE

TRÀNSIT POLÈMICA

Llistes d'espera de fins a set mesos per treure's el carnet de conduir

Les autoescoles denuncien que la falta d’examinadors de Trànsit és un problema “insostenible” || A Lleida només n’hi ha sis i a Vielha ja no es fan proves

Imatge d’una concentració d’autoescoles davant de la seu de la DGT a Lleida.

Imatge d’una concentració d’autoescoles davant de la seu de la DGT a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoescoles continuen en peu de guerra a causa de la falta d’examinadors i personal administratiu, una situació “insostenible” que ha provocat el tancament del centre per examinar-se a Vielha. Així ho va assegurar ahir el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC), el lleidatà Raül Viladrich, que va destacar que tots els alumnes de la Val d’Aran han de traslladar-se a la Pobla de Segur, que funciona al 50%. “Els pocs examinadors que hi ha −sis a les comarques lleidatanes− han passat en els últims anys d’avaluar setze alumnes al dia a dotze, encara que els mesos d’estiu es redueix a onze al dia”, va explicar Viladrich. Encara que a mitjans d’agost la Direcció General de Trànsit té previst desplaçar a Lleida un examinador per reforçar la plantilla un cop passat l’estiu, “només s’estarà a Ponent durant uns mesos i el que necessitem és personal fix per donar resposta a la llarga llesta d’espera”, va apuntar el president de la FAC. Tot i que les autoescoles lleidatanes encara no disposen de dades actualitzades de la llista d’espera, fa tot just uns mesos es calculava que hi havia prop de 2.500 pendents d’examinar-se en les proves per obtenir el permís de conduir. Uns 150 cotxes d’autoescola es van concentrar ahir davant de la Delegació del Govern a Catalunya per denunciar aquesta falta de personal a les prefectures de Catalunya, la qual cosa ha provocat un col·lapse en el sistema d’exàmens. Durant l’acte, van reclamar “un pla estratègic concret, pactat amb totes les parts implicades, amb un objectiu clar i concret, delimitat en el temps i d’aplicació immediata”, així com que hi hagi més capacitat d’exàmens diària a les prefectures i que es disminueixi la borsa de més de 50.000 alumnes pendents d’examinar-se a Catalunya.

Viladrich va explicar que aquest problema passa des de l’any 2013 i va afegir que l’espera per examinar-se, depenent de la zona, es pot allargar fins a sis o set mesos, cosa que perjudica els alumnes, que “veuen limitades les capacitats laborals i socials al no poder obtenir el permís de conduir”, i les autoescoles.

En aquesta línia, Viladrich va reclamar la presència de vint-i-cinc examinadors més a Catalunya per aconseguir un servei eficient.

tracking