SEGRE

TRÀNSIT TRIBUNALS

Imputat un menor per conduir un cotxe amb dos nens a bord

Va agafar el turisme del seu pare sense permís i va protagonitzar un accident a Balàfia || És el segon cas en dies després del nen 12 anys que portava una furgoneta

L’accident es va produir en aquest punt de Balàfia.

L’accident es va produir en aquest punt de Balàfia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana ha denunciat penalment per un delicte contra la seguretat en el trànsit un adolescent de setze anys que dimecres a la nit va ser sorprès al volant després de protagonitzar un accident amb el cotxe del seu pare a Balàfia. El jove anava amb dos menors més. És el segon interceptat al volant en menys d’una setmana. Els fets van tenir lloc a les 23.25 hores, quan una patrulla es va dirigir a Balàfia al tenir coneixement d’un accident de trànsit a la rotonda de l’avinguda Alcalde Porqueres amb el carrer Laureà Figuerola.

Un turisme havia pujat a la vorera i havia col·lidit contra un fanal. El conductor del vehicle va resultar ser un veí de Lleida de setze anys. El jove va explicar als agents que havia agafat el cotxe del seu pare sense permís. Els agents van avisar el progenitor perquè sabés el que havia succeït. També van alertar els pares dels altres dos menors perquè se’n fessin càrrec. Finalment, va ser denunciat penalment per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense carnet i una grua va traslladar el vehicle al dipòsit municipal.

El turisme va pujar a una vorada i va acabar xocant contra un fanal a Alcalde Porqueres, a Balàfia

Val a assenyalar que divendres de la setmana passada, la Guàrdia Urbana va denunciar un nen de dotze anys que va ser sorprès conduint una furgoneta pels Camps Elisis. En aquest cas, el menor no va poder ser denunciat penalment perquè és inimputable per edat tenint en compte que, tal com preveu el Codi Penal, només poden ser imputats els majors de catorze anys.

El Ministeri Públic va obrir diligències penals contra dotze menors que van ser sorpresos al volant el 2017 a les comarques de Lleida, segons la Memòria de Fiscalia. Dos d’ells també van ser denunciats per conducció temerària.

D’altra banda, un home va ser condemnat el mes de gener a mig any de presó i a un any de retirada del carnet per haver deixat conduir un nen un tractor a la Batalla de Flors, com va avançar SEGRE.

Poc després, la patrulla va donar l’alto al vehicle, però la persona que presentava un estat ebri era el copilot i propietari del camió. Tanmateix, a les 16.40 hores la mateixa patrulla va observar que era aquest home el que conduïa el camió pel carrer Mossèn Pelegrí, a Balàfia. Li van donar l’alto i es va negar a sotmetre’s al test d’alcohol. Va ser denunciat per dos delictes de trànsit. Un conductor substitut es va fer càrrec del camió.

A judici un camioner ebri que es va negar a ‘bufar’

La Guàrdia Urbana també va denunciar penalment dimecres un camioner, veí de Lleida i de 48 anys, que circulava en estat ebri i es va negar a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia. Els fets van tenir lloc a les 16.00 hores al carrer Camí de Picos, a Cappont, quan un home va alertar que s’havia discutit amb un camioner que anava borratxo.

tracking