SEGRE

AGRICULTURA CAMPANYA

Pueyo anomena hipòcrites els que censuren el refugi

El pavelló Agnès Gregori de Balàfia s’estrena donant empara a 89 temporers la primera nit

Pere Aragonès fa balanç de la campanya davant de l’atenta mirada de Teresa Jordà, Miquel Pueyo i Chakir El Homrani.

Pere Aragonès fa balanç de la campanya davant de l’atenta mirada de Teresa Jordà, Miquel Pueyo i Chakir El Homrani.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va sortir ahir al pas de les crítiques d’aquests últims dies relacionades amb l’atenció als temporers i va anomenar “hipòcrites” els que afirmen que amb el refugi de temporers s’està fent un “efecte crida” ja que, si no estigués en funcionament, “estaríem dient a les persones que dormin al carrer”. Va admetre certa “improvisació” que va justificar per la “falta de temps” després de la seua recent arribada a la Paeria i va anunciar que, de cara al 2020, l’objectiu és buscar un espai que es pugui habilitar durant tot l’any per donar resposta a situacions excepcionals com la campanya de la fruita a l’estiu, el pla iglú a l’hivern o qualsevol possible eventualitat.

Respecte al nou refugi de temporers, traslladat de Cappont al pavelló Agnès Gregori de Balàfia, la primera nit de dimecres a dijous hi van dormir vuitanta-nou persones, segons va explicar Pueyo. Va insistir que van decidir traslladar l’espai perquè té més capacitat i les instal·lacions són millors.

Per organitzar la pròxima campanya va remarcar que el primer pas és recollir les dades de les persones que s’acullen actualment al refugi i que dormen al carrer, saber quin tipus de contractació tenen per buscar un espai depenent de les necessitats per “fer front a situacions diverses”.

La Plataforma Fruita amb Justícia Social, per la seua part, va criticar que la Generalitat “segueix sense afrontar la vulneració de drets de temporeres” i que no presenten “cap mesura que millori substancialment” les condicions de les persones que vénen a Lleida a collir fruita.

tracking