SEGRE

URBANISME RECONEIXEMENT

El Museu del Clima de Lleida, finalista en un premi d'arquitectura

Entre els 32 projectes que aspiren a guanyar un concurs a nivell iberoamericà || Obra de Toni Gironès, es va inaugurar el 2017

El Museu del Clima està ubicat al Turó de Gardeny.

El Museu del Clima està ubicat al Turó de Gardeny.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu del Clima és entre els trenta-dos projectes finalistes per guanyar un premi de la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU), que premiarà l’obra o construcció més innovadora que s’hagi edificat entre el 2016 i el 2018. L’edifici municipal, situat al Turó de Gardeny, és a la secció de Categoria d’Obres, a la qual es van presentar un miler de projectes i el guanyador de la qual es donarà a conèixer el 5 d’octubre a Asunción (Paraguai).

El museu representarà Espanya amb sis projectes més que també han superat el tall, entre els quals hi ha el metro de Granada o la rehabilitació de les cobertes de la catedral de Màlaga, entre d’altres. El Museu del Clima va ser dissenyat per l’arquitecte Toni Gironès i inaugurat el juny del 2017 i va ser un dels quinze projectes que va presentar la delegació espanyola per optar a aquest premi.

El museu es va construir per ser un espai dedicat a la difusió científica i les activitats culturals, socials i educatives. Al principi, l’ajuntament va dir que el museu dedicat al científic Joan Oró s’ubicaria en aquest equipament. Actualment ofereix tallers d’astronomia a mostres de cine i gimcanes sobre el medi ambient.

tracking