SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Els crims d'Acadèmia i la càrnia Puig-Gros arribaran a judici a la tardor

Cap homicidi a Lleida aquest 2019

Jordi Lanuza (e), acusat del crim d’Acadèmia, i Josep Puig-Gros (d), autor confés d’homicidi.

Jordi Lanuza (e), acusat del crim d’Acadèmia, i Josep Puig-Gros (d), autor confés d’homicidi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida acollirà aquesta tardor els judicis de dos dels últims crims que s’han registrat a les comarques de Lleida i que van suposar dos complicades investigacions per als Mossos d’Esquadra: l’assassinat de la funcionària d’Ensenyament al seu pis del carrer Acadèmia i l’homicidi a la càrnia Puig-Gros.

Es tracta de dos casos que van tenir lloc el primer semestre del 2017, en un any en què també hi va haver els casos dels agents rurals d’Aspa i el parricidi de Bellvís, que han estat jutjats enguany. En el primer, el caçador i autor confés Ismael Rodríguez ha estat condemnat a quaranta-cinc anys de presó i en el segon, el jove va acceptar deu anys de presó. En canvi, en el que va d’any no s’ha registrat cap crim a Lleida.

Jordi Lanuza s’enfronta a 22 anys de presó i Josep Puig-Gros serà condemnat a 12 anys

Els casos d’Acadèmia i la càrnia Puig-Gros seran jutjats per un jurat popular. En el primer, Jordi Lanuza és acusat de matar Amparo Soler Betés, de 61 anys. Aquest instal·lador de fibra òptica no va ser detingut fins a quatre mesos després dels fets i sempre ha negat ser l’autor malgrat els indicis que hi ha en contra seu. Fiscalia demana 15 anys de presó per homicidi i l’acusació particular, 22 anys per assassinat.

Per la seua part, l’empresari Josep Puig-Gros serà jutjat per un delicte d’homicidi i el jurat popular haurà de ratificar l’acord de condemna a 12 anys de presó per homicidi al qual han arribat les parts. Puig-Gros va ser arrestat abans que aparegués el cadàver del seu cunyat, Eduard Ardiaca. No va ser fins al febrer d’aquest any quan va confessar ser-ne l’autor, com va avançar SEGRE. La Fiscalia assegura que l’empresari va matar el seu cunyat per no tornar-li els 180.000 euros que li havia deixat.

Jordi Lanuza (e), acusat del crim d’Acadèmia, i Josep Puig-Gros (d), autor confés d’homicidi.

Jordi Lanuza (e), acusat del crim d’Acadèmia, i Josep Puig-Gros (d), autor confés d’homicidi.SEGRE

tracking