SEGRE

EQUIPAMENTS FINANÇAMENT

L'Estat reclama sis milions d'euros al parc de Gardeny per crèdits

Després que el Tribunal Suprem hagi desestimat un recurs del consorci, que veu inviable retornar ara els préstecs || Confia que Madrid atorgui una pròrroga

Interior d’un dels edificis en forma d’‘H’ del parc de Gardeny

Interior d’un dels edificis en forma d’‘H’ del parc de GardenySEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern central reclama al parc científic i tecnològic de Gardeny sis milions d’euros corresponents a crèdits concedits en el seu dia pel ministeri d’Indústria en el marc del pla Avança. El Tribunal Suprem va desestimar al març un recurs de cassació presentat pel consorci del parc contra la sentència de l’octubre del 2018 de l’Audiència Nacional que l’obligava a abonar al ministeri d’Economia 10,8 milions d’euros en concepte d’amortització de les quotes dels crèdits. Aquesta resolució ja rebutjava un recurs presentat anteriorment pel parc contra la resolució del ministeri que li va denegar la moratòria de les quotes dels anys 2014, 2015 i 2016. Ara l’Estat ha ordenat l’execució dels crèdits per un import d’uns sis milions, que han de pagar la Paeria i la Universitat de Lleida, que formen el consorci de Gardeny.

El director del parc de Gardeny, Miquel Aran, es va limitar a dir que d’aquesta qüestió se n’ocupen els serveis jurídics de la Universitat de Lleida i va apuntar que el ministeri que reclama els diners és el d’Universitats, Ciència i Innovació. Per la seua banda, fonts de la UdL van confirmar que el parc ha rebut l’ordre d’execució d’aquests crèdits, però van precisar que estan pendents de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’una nova pròrroga de les quotes.

En aquest sentit, van afirmar que la secretària d’Estat d’Universitats ja s’hi va comprometre fa diverses setmanes i que en principi està previst que el BOE publiqui avui aquesta moratòria. Van insistir que és inviable pagar ara l’amortització dels crèdits i van remarcar que la solució passa per un refinançament.

Els problemes per retornar els préstecs que va concedir Madrid afecten una vintena de parcs científics de tot Espanya i el deute global ascendeix a prop de tres-cents milions. La de Gardeny s’eleva a uns quaranta milions d’euros. L’Estat va impulsar a començaments d’aquest segle una política de concessió de crèdits per construir parcs científics i la Generalitat, en l’època del tripartit, es va comprometre verbalment a fer-se càrrec de la seua devolució, però mai es va firmar un acord i els parcs han de fer-se càrrec del deute.

tracking