SEGRE

EQUIPAMENTS ATENCIÓ SOCIAL

La Paeria constata que una cinquantena de temporers dormen als cotxes als Camps Elisis

Cairol afirma que intentaran que es traslladin al pavelló Agnès Gregori i diu que vint persones més pernocten al costat de la Casa de la Fusta a Cavallers || El ‘refugi’ de Balàfia comença a servir esmorzars

alt

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, va reconèixer ahir en declaracions a Lleida Televisió que mig centenar de temporers dormen als cotxes als Camps Elisis, mentre que una altra vintena pernocten al ras a la zona de la Casa de Fusta situada al carrer Cavallers, malgrat que des del passat dia 17 està en marxa el refugi per a aquest col·lectiu al pavelló municipal Agnès Gregori de Balàfia. Abans, el dia 8, aquest servei va obrir al pavelló de l’Antorxa, però va ser resituat a Balàfia per poder-hi acollir més persones.

“La valoració [de l’atenció a temporers] és positiva, però encara ens queda feina per fer, queda molta gent que dorm al carrer”, va indicar Cairol, i va afirmar que “després de l’últim recompte ens diuen que on n’hi ha més és als Camps Elisis, ja que hem comprovat que hi ha molts temporers que dormen als cotxes, uns cinquanta”.

La Guàrdia Urbana porta a terme controls rutinaris als voltants del pavelló de Balàfia

“El nostre repte és que es traslladin fins al pavelló Agnès Gregori perquè encara hi ha espai, tot i que sabem que serà molt més difícil convèncer les persones que pernocten amb el cotxe perquè consideren que estan en condicions, però almenys ho intentarem”, va assegurar. Aquest diari va constatar recentment que hi havia persones dormint dins o al costat dels seus cotxes aparcats als Camps Elisis i ahir cap a les tres de la tarda hi havia persones estirades en matalassos al costat de vehicles aparcats sota una de les marquesines del parc.

El pavelló Agnès Gregori té capacitat per a dos-centes hamaques davant les setanta que tenia el del de l’Antorxa, i de moment dormen cada dia a l’equipament de Balàfia una mitjana de seixanta persones.

Cairol va assenyalar també que ja han començat a servir esmorzars a l’alberg de temporers per a les persones que passen la nit en aquest pavelló. Els ofereixen llet, pa o brioixeria, va destacar la regidora. D’altra banda, la Guàrdia Urbana va indicar que porta a terme controls rutinaris als voltants del pavelló, però que no ha practicat identificacions.

La regidora de Drets Civils, Regina Cairol, va afirmar també que han ampliat l’horari d’accés a les dutxes, així com el de consigna, que ara funciona també al matí, a més de la nit.

Diverses persones, ‘acampades’ al costat dels cotxes ahir sota una de les marquesines dels Camps Elisis.

Diverses persones, ‘acampades’ al costat dels cotxes ahir sota una de les marquesines dels Camps Elisis.AMADO FORROLLA

tracking