SEGRE

EQUIPAMENTS CONSELL D?ADMINISTRACIÓ

El parc de Gardeny estudia si s'acull a la moratòria de l'Estat per ajornar el deute

El BOE va publicar ahir l’ordre que regula la pròrroga i el consorci consulta quina quantitat cobreix i si li és viable || Acorda alternatives com un refinançament i demanar ajuda a Govern, Diputació i Madrid

La reunió d’ahir del consell d’administració del parc científic i tecnològic de Gardeny.

La reunió d’ahir del consell d’administració del parc científic i tecnològic de Gardeny.JAVI MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Butlletí Oficial de la Província (BOE) va publicar ahir finalment l’ordre que regula la concessió d’una moratòria als parcs científics, entre els quals el de Gardeny, per assumir el retorn de les quotes que vencen aquest any corresponents a crèdits concedits en el seu dia pel ministeri d’Indústria. Tal com va publicar ahir aquest diari, l’Estat ha ordenat ara l’execució dels crèdits per import de prop de sis milions d’euros per aquest concepte, que han de pagar la Paeria i la Universitat de Lleida, que formen el consorci que gestiona l’equipament.

El consell d’administració del parc va debatre ahir la situació generada per aquesta reclamació per part de l’Agència Estatal d’Investigació i va efectuar una consulta tècnica al ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per determinar si és viable acollir-se totalment o parcialment a aquest moratòria, per la qual les quotes d’aquest any passarien a retornar-se el període 2021-2024, actuació subjecta a l’elaboració d’un pla de viabilitat.

El deute global per crèdits concedits per l’Estat és de 40 milions i ara li’n reclama sis

El consorci, que ja s’ha acollit a pròrrogues en anys anteriors, vol aclarir quin import cobriria aquesta moratòria. El Tribunal Suprem va desestimar un recurs de Gardeny contra una resolució del ministeri que denegava una moratòria de les quotes de 2014, 2015 i 2016. El deute global del parc pels préstecs concedits ascendeix a prop de 40 milions d’euros. En tot cas, tant el president del consorci, el rector de la Universitat de Lleida Jaume Puy, com el vicepresident, l’alcalde Miquel Pueyo, van remarcar la “voluntat i el compromís clar i unànime” del consell d’administració de “garantir la continuïtat del parc, que és plenament viable en el funcionament ordinari”. Així mateix, van voler deixar clar que el retorn del deute no afecta les empreses i ni els centres d’investigació de Gardeny.

No obstant, Puy va apuntar que “la moratòria no resol el problema, no modifica el termini final del préstec, sinó ens dóna un temps per intentar trobar-hi una solució”. Per això, el consell va aprovar “mesures alternatives” per fer-se càrrec del deute, que inclouen una operació de refinançament, en cas de no poder acollir-se a la moratòria.

D’altra banda, van acordar també “intensificar” les reunions amb Generalitat, Diputació i Estat per aconseguir més “suport” per donar “viabilitat a projectes d’abast territorial com el parc de Lleida, com ha succeït en altres autonomies”.

tracking