SEGRE

UNIVERSITAT PRÒXIM CURS

La UdL matricula 1.959 alumnes de primer en graus, la xifra més alta en els últims 20 anys

L’increment respecte a l’any passat és del 3,5 per cent i sis de cada deu s’han inscrit a la carrera elegida en primera opció || Quinze titulacions ja estan plenes i sis més, amb tan sols un 5% de vacants

Alumnes a l’entrar en una aula al juny per afrontar la selectivitat a la UdL.

Alumnes a l’entrar en una aula al juny per afrontar la selectivitat a la UdL.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) ja ha matriculat 1.959 nous alumnes en els 47 graus i dobles graus que ofereix per al curs vinent, la qual cosa representa un 3,5% més que el curs passat i la xifra més alta en vint anys, segons va indicar el vicerector de Política Institucional i Planificació Estratègica, Francisco García, que actualment és també responsable de l’àrea de Docència. Va recordar que fa dos dècades hi va haver un boom de nous estudiants, que després van caure en picat i en els últims anys s’han anat recuperant fins a assolir la xifra actual, que la UdL espera que creixi al setembre. Així mateix, va destacar que sis de cada deu estudiants (un 62%) s’han inscrit a la carrera que van elegir en primera opció, un 7% més que el curs anterior.

les claus

  • Graus plens (o gairebé). Entre les titulacions amb les places de primer ja plenes o amb només un 5 per cent de vacants hi ha Història (que anys enrere tenia pocs alumnes), Enginyeria Agrària i Alimentària, Biotecnologia, Biomedicina, Inefc, Educació Primària, Enginyeria Informàtica, Educació Social, Infermeria i el nou títol de Disseny Digital i Tecnologies Creatives.
  • Dobles graus. Èxit també pel que fa a la inscripció als dobles graus d’ADE i Dret, ADE i Enginyeria Informàtica, ADE i Turisme, Educació Infantil i Primària, Inefc i Primària, Inefc i Fisioteràpia i Estudis Anglesos i Llengües Aplicades i Traducció.

El vicerector va assegurar també que ja s’han cobert un 88% de les places (l’oferta és un 1,7% superior a la del curs passat) i que hi ha quinze titulacions plenes i sis més al 95%, com Història, Enginyeria Agrària i Alimentària, Biotecnologia, Biomedicina, Inefc, Educació Primària, Enginyeria Informàtica i molts dobles graus. Va afegir que en algunes de les titulacions amb vacants ja estan convocant alumnes en llista d’espera perquè puguin matricular-s’hi. Per exemple, a Medicina hi ha 16 places disponibles i 1.509 persones en llista d’espera; en Infermeria, una i 409, respectivament; una i 177 a Psicologia; 6 i 186 a Fisioteràpia; una i 65 a Treball Social; i 12 i 198 a Veterinària, per exemple

D’altra banda, García va apuntar que gairebé la meitat dels matriculats a primer curs són de fora de la província de Lleida. En concret, un 53 per cent són lleidatans, un 27% procedeixen d’altres punts de Catalunya (molts de les comarques de Barcelona més pròximes a Lleida) i la resta, d’Aragó, País Valencià, les Balears, Navarra i el País Basc, entre altres procedències.

Un únic inscrit a Geografia i tres a Història de l’Art L’altra cara de la moneda la protagonitza la titulació de Geografia, amb un únic alumne matriculat a primer per a les trenta places que ofereix per al curs que ve. L’any passat van ser tres. El vicerector va afirmar que esperen que al setembre s’hi inscrigui algun altre estudiant, però va remarcar la necessitat d’una “reflexió molt seriosa per revertir la situació” d’aquesta titulació, que fa temps que va de caiguda. “La voluntat és no tancar res, però cal buscar com atreure estudiants”, va assenyalar, i va afegir que ja han plantejat aquesta qüestió a la facultat de Lletres. Una altra carrera de la Universitat de Lleida que ha punxat és Història de l’Art, amb tres matriculats per a trenta places, quan el curs passat van ser dinou. Així mateix, Arquitectura Tècnica i Edificació només té onze inscrits per a vint-i-cinc places.

tracking